Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„A trimis mii de euro în România, deși era șomeră”. O îngrijitoare româncă, mai bogată cu 340.000 de euro, în Spania
WhatsApp
Se cer șase ani de închisoare pentru o îngrijitoare româncă ce ar fi furat de la pensionarul pe care îl îngrijea 340.000 de euro, în Plasencia, provincia Cáceres din comunitatea autonomă Extremadura din Spania.

Parchetul a cerut astăzi o pedeapsă de șase ani și șase luni de închisoare pentru o româncă după ce a fraudat 340.000 de euro de la un octogenar din Plasencia. Potrivit rechizitoriului, îngrijitoarea ar fi retras suma din contul bancar al victimei, profitând de vulnerabilitatea acestuia.

Ministerul public precizează că în momentul în care s-au petrecut evenimentele, în lunile martie și aprilie 2020, victima, un bărbat de 81 de ani, cu domiciliul în capitala Jerte, „suferea deficiențe cognitive necunoscute, împrejurare care i-a afectat abilitățile intelectuale și voliționale”.

Italia. Badantă româncă, condamnată la închisoare după ce a încercat să fure zeci de mii de euro de la bătrână

 

160 de operațiuni de retragere de bani 

 

În acele luni, bătrânul „și-a pierdut capacitățile cognitive în mai multe episoade”, iar inculpata, cetăţean român fără antecedente penale, a acţionat „în calitate de însoţitor” al victimei „cu intenţia de a profita de situaţia sa”. Astfel, continuă acuzația Parchetului, „românca a solicitat și a obținut de la acesta livrarea unor sume importante de bani”.

Potrivit mișcărilor contului octogenarului, soldul de 366.072,56 euro existent la 5 martie 2019 a scăzut la 20.945,42 euro la 7 aprilie 2020, cu până la 160 de operațiuni de retragere de bani în sume mari cuprinse între 200 și 18.000 euro.

„Aceste sume au fost cele obţinute de inculpată de la bătrân, căruia îi lipseau condiţiile necesare pentru a-şi putea administra banii, împrejurare de care a profitat inculpatul”, a evidenţiat procurorul.4

Italia. Grupare care plasa badante la muncă și le lua comision din salariu, descoperită de autorități

 

Românca riscă 6 ani și jumătate de închisoare

 

Odată obținuți banii, atât inculpata, cât și alți membri ai familiei sale „au trimis în România, în perioada septembrie 2019 – martie 2020, peste 8.000 de euro, în ciuda faptului că erau șomeri”.

În opinia Parchetului, faptele constituie infracțiune de înșelăciune, motiv pentru care se cuvine să se aplice învinuitului o pedeapsă de 6 ani și 6 luni închisoare și o amendă de 18 luni, cu o taxă zilnică de 12. euro. De asemenea, se cere ca românca să despăgubească victima cu 345.127,14 euro cu titlu de răspundere civilă.

Cum s-a răsfățat o badantă româncă cu 41.000 euro, după ce i-a câștigat încrederea pensionarei, în Italia: „Abonament la sală, asigurare auto”

 

------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel