Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT despre care ministrul Predoiu afirma că a fost achitat înainte de pronunțarea instanței
WhatsApp
Dan Hosu a murit vineri, 3 februarie, a anunțat fiul său pe Facebook. Dan Hosu a fost soțul fostei șefe DIICOT, despre care ministrul Predoiu afirma că a fost achitat înainte de pronunțarea instanței.
Dan Hosu

Dan Hosu a murit cu câteva zile înainte să afle decizia finală în dosarul Carpatica Asig, verdictul Curții de Apel fiind programat pentru 7 februarie. El a fost condamnat în primă instanţă de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a fost acuzat că s-a antepronunțat în dosarul său în emisiunea „Piața Victoriei” de la Europa FM declarând că Dan Hosu ar fi achitat, deși procesul acestuia se afla în curs de judecată. Ulterior, într-un comunicat de presă, ministrul a precizat că dorește să își corecteze greșeala, susținând că „nu am verificat în prealabil informația pe care o aveam din surse neoficiale”.

A murit Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT 

 

Un grup de opt ONG-uri i-au solicită ministrului Justiției să plece din funcție, după declarațiile pe care le-a făcut cu privire la achitarea definitivă a lui Dan Hosu – soțul fostei șefe DIICOT Georgiania Hosu – deși procesul acestuia este în desfășurare.

Soțul Giorgianei Hosu a fost a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de corupție (dare de mita și trafic de influență) și pentru alte două fapte de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

Dan Hosu a fost condamnat în septembrie 2020 , în primă instanță, pentru ultimele două fapte, la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare. În ceea ce privește darea de mita și traficul de influența, Tribunalul Bucuresti a dispus achitarea. Sentința a fost contestată, iar următorul termen în apel era cel programat pentru 7 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel