Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„A ieșit din casă și nu s-a mai întors”. Româncă, dispărută în Italia de zece ani: Florentina și concubinul s-au certat înainte de a nu mai fi văzută
WhatsApp
Florentina Nițescu a dispărut pe 25 ianuarie 2013, în Albareto, Italia, după o ceartă cu partenerul ei. Potrivit soțului său, femeia a părăsit locuința și nu s-a mai întors niciodată, abandonându-și astfel copilul de 2 ani.
„A ieșit din casă și nu s-a mai întors”. Româncă, dispărută în Italia de zece ani: Florentina și concubinul s-au certat înainte de a nu mai fi văzută

Florentina Nițescu a dispărut în anul 2013 în Albareto, provincia Parma din Italia, după o ceartă cu partenerul ei Paolo Devincenzi. După ce a primit un mesaj și a avut o discuție cu partenerul ei, românca ar fi părăsit locuința și nu s-a mai întors. De asemenea, toate apelurile făcute pentru ea de membrii familiei au rămas neauzite.

Nimeni nu știe încă unde se află tânăra de 33 de ani, iar partenerul femeii este de multă vreme singurul suspect de ucidere și ascundere a unui cadavru. Însă, în anul 2018, toate acuzațiile împotriva lui au fost retrase în lipsa probelor.

2. -imagine fara descriere- (a-iesit-din-casa-si-nu-s-a-mai-intors--romanca--disparuta-in-italia-de-zece-ani-florentina-si-concubinul-s-au-certat-inainte-de-a-nu-mai-fi-vazuta-2.jpg)

Povestea oferită de bărbat nu ar fi fost credibilă, potrivit anchetatorilor. Devincenzi a spus mereu că s-a certat cu mama copilului său după ce aceasta primise un mesaj pe telefonul mobil de la un român. „Ea a ieșit din casă și nu s-a mai întors”.

Două românce din Italia au încercat să "fenteze" munca: „Ne-am oprit la bar doar pentru cafea”. Colegii le-au denunțat pe Maria și Sofia

 

Partenerul a raportat dispariția Florentinei după șase zile 

 

Bărbatul, acum exonerat, a fost acuzat că a cumpărat în jur de 753 de litri de combustibil folosind cinci carduri deținute de o firmă din zona Parmei unde lucra un prieten pentru un cost de 1.253 de euro. Potrivit justiției, Devincenzi a făcut achizițiile în perioada 24 – 27 ianuarie 2013, perioada dispariției femeii.

Timpul necesar bărbatului pentru a sesiza dispariția i-a făcut și pe anchetatori să intre la bănuieli. El s-ar fi prezentat la poliție pe 31 ianuarie, la aproximativ șase zile de la dispariția Florentinei.

Cu privire la utilizarea acelor litri de combustibil, anchetatorii nu au găsit niciodată răspunsuri. Devincenzi însuși le-a spus de fapt anchetatorilor încă din 2013 că a alimentat cu acele carduri. Când în 2016 a fost cercetat pentru folosirea ilegală a acelor carduri, bărbatul ar fi exercitat dreptul de a nu răspunde.

Acuzațiile împotriva lui Devincenzi au fost depuse în 2018: de fapt, în luna mai, toate acuzațiile împotriva fostului partener au căzut din cauza lipsei trupului Florentinei și a probelor care să indice vinovăția acestuia.

Cazul va fi discutat din nou în cadrul programului „Chi l'ha visto?” difuzat pe Rai.

3. -imagine fara descriere- (a-iesit-din-casa-si-nu-s-a-mai-intors--romanca--disparuta-in-italia-de-zece-ani-florentina-si-concubinul-s-au-certat-inainte-de-a-nu-mai-fi-vazuta-3.jpg)

Italia. Lacrimi pentru Camelia. Mama româncă, condusă pe ultimul drum: "Viața îți alunecă printre degete ca nisipul printre mâini"

 

Dinamica faptelor


Pe 25 ianuarie 2013, femeia ar fi primit un mesaj pe telefonul mobil de la un român. Florentina Nițescu și partenerul ei s-au certat ulterior pe probleme legate de gelozie și după ceartă, tânăra de 33 de ani a plecat din casă fără să ia nimic cu ea, ca să nu se mai întoarcă niciodată.

Devincenzi a raportat-o ​​dispărută la aproximativ șase zile după evenimente, făcând referire la mesajul de pe telefonul româncei și la cearta pe care a avut-o cu puțin timp înainte de dispariție.

Doi ani mai târziu, bărbatul a vrut să vorbească în cadrul emisiunii „Chi l'ha visto?” pentru a-și arăta nevinovăția față de fapte, subliniind că a raportat totul șase zile mai târziu la sfatul avocatului și al carabinierilor. „Mi-au spus că ar fi mai bine să aștept pentru că poate se va întoarce. Poliția mi-a spus același lucru”, a spus el.

Florentina și Paolo aveau împreună o fetiță. Dacă Florentina a fost ucisă sau a fugit de acasă, după zece ani de investigații rămâne încă un mister. 

Italia. Muncitor român, dispărut de două săptămâni: Fratele lui Costel a dat alarma

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel