Pentru a face rost de cele 8 alimente care îți prelungesc viața nu trebuie să mergi în vreun colț îndepărtat de continent sau să cheltuiești o avere. Încorporați în mod regulat aceste alimente sănătoase în dieta dumneavoastră și bucurați-vă de beneficiile pentru sănătate.
Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3, care s-au dovedit că diminuează riscul de bătăi anormale ale inimii, reduce nivelul trigliceridelor, încetinește creșterea depozitelor de grăsime care blochează arterele și reduce tensiunea arterială. Există, de asemenea, dovezi că omega-3 ar putea fi o "hrană pentru creier", deoarece ar putea reduce riscul de demență și declin cognitiv. Majoritatea peștilor grași sunt bogați în omega-3, dar somonul este o alegere alimentară sănătoasă deosebit de nutritivă, deoarece are un conținut scăzut de mercur.
Afinele sunt un alt aliment sănătos care poate ajuta la protejarea împotriva bolilor și poate crește potențial longevitatea. Pe lângă vitamine și minerale, afinele, ca și multe alte fructe de pădure viu colorate, sunt o sursă extraordinară de antioxidanți, compuși naturali despre care se crede că diminuează inflamația, protejează celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi și reduc riscul anumitor tipuri de cancer, boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și boli ale creierului legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer și Parkinson.
Acest aliment sănătos este o sursă excelentă de probiotice, care sunt "bacterii prietenoase" similare cu bacteriile care se găsesc în mod natural în intestinul dumneavoastră. Probioticele au rolul de a susține sistemul imunitar, de a vă proteja împotriva bolilor și de a vă ajuta organismul să digere și să absoarbă alimentele și substanțele nutritive. Există noi dovezi care arată că un consum regulat de iaurt și alte surse de probiotice poate contribui la consolidarea stării dumneavoastră generale de bine, la prevenirea anumitor tipuri de cancer și la tratarea unor afecțiuni de sănătate, inclusiv diareea, infecțiile tractului urinar și sindromul colonului iritabil.
Cartofii dulci sunt legume delicioase care au un puternic aport nutrițional. Cartofii dulci sunt surse bune de potasiu, care poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, și sunt, de asemenea, plini de vitamina A, care este importantă pentru vedere, sănătatea oaselor, reproducere, precum și pentru creșterea și întreținerea celulelor. Acest aliment sănătos, viu colorat, oferă, de asemenea, aproximativ 3 grame de fibre pentru fiecare cartof de 160 de calorii și, datorită dulceaței sale naturale, are un gust grozav.
Din ce în ce mai mulți oameni află despre beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde, o sursă bogată de antioxidanți. S-a demonstrat că ceaiul verde ajută la menținerea vigilenței mentale și, de asemenea, poate ajuta la pierderea în greutate, la reglarea nivelului de colesterol și la prevenirea deteriorării pielii de către soare. Există dovezi preliminare conform cărora consumul regulat de ceai verde poate chiar ajuta la prevenirea sau la încetinirea creșterii anumitor tipuri de cancer.
Spanacul are un aliment sănătos cu conținut scăzut de calorii și conține multe dintre vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul tău. O cană de spanac conține la fel de mult calciu, care întărește oasele, ca o cană de lapte. Spanacul este o sursă bună de magneziu, un mineral care ajută sistemul muscular și cardiovascular al organismului dumneavoastră să funcționeze așa cum trebuie. De asemenea, este plin de vitamina A și vitamina E, care susțin sănătatea celulelor tale.
Roșiile se numără printre acele alimente sănătoase care devin și mai sănătoase atunci când le gătești, deoarece gătitul eliberează și concentrează nutrienții cheie. Roșiile la conservă, pasta de tomate și chiar și ketchup-ul sunt surse excelente de licopen, un antioxidant care s-a demonstrat că reduce riscul de cancer de prostată și de boli cardiovasculare. De asemenea, produsele pe bază de roșii furnizează potasiu, o parte din fier și vitaminele A, C și E.
Ciocolata neagră este un aliment foarte sănătos. Data viitoare când veți ronțăi o bucată din acest desert, adu-ți aminte de faptul că furnizează antioxidanți numiți flavonoizi, care susțin sănătatea inimii și a vaselor de sânge. Doar nu exagerați, deoarece ciocolata este bogată în grăsimi și calorii. Și nu uitați: cu cât ciocolata este mai închisă la culoare, cu atât nivelul de antioxidanți sănătoși este mai mare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News