Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
51 de elevi au rămas blocați la granița dintre Italia și Austria din cauza zăpezii abundente: "Stăm de 5 ore aici”
WhatsApp
Vineri, 23 februarie, 51 de elevi de la liceul Fermi din Sulmona au fost nevoiți să facă față unei situații dificile după ce au rămas blocați într-o zonă izolată din Austria din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.
51 de elevi au rămas blocați la granița dintre Italia și Austria din cauza zăpezii abundente: "Stăm de 5 ore aici” / Foto: Captura Youtube

Grupul de tineri se întorcea dintr-o excursie educațională la Salzburg, însă drumul lor a fost brusc întrerupt de zăpada abundentă care s-a abătut asupra Pasului Brenner, o trecătoare de graniță importantă din Alpii Orientali care leagă landul Tirol din Austria cu Tirolul de Sud din Italia.

După cum au relatat pasagerii unui autocar blocat, situația a devenit tot mai critică pe măsură ce zăpada a continuat să cadă, iar vehiculele s-au blocat pe drumul înzăpezit. Cu toate că au încercat să solicite ajutor din partea autorităților austriece și italiene, condițiile meteo au făcut intervenția dificilă.

„Suntem opriți de la 10:30 dimineața - spun pasagerii, contactați telefonic - acum cinci ore era încă puțină zăpadă. Acum, însă, suntem înconjurați și chiar ne va fi greu să ne deplasăm. Nu avem posibilitatea de a folosi serviciile de autostradă și nici de a găsi apă și alimente. Între timp, zăpada a ajuns la 40 de centimetri”, a relatat una dintre profesoarele însoțitoare ale elevilor, conform Il Messaggero.

Din fericire, profesorii însoțitori au acționat prompt, solicitând asistență și reușind să activeze o celulă de criză pentru a gestiona situația. 

„Am cerut pături, mâncare și apă. Copiii sunt toți în stare bună.", clarifică profesoara.

 

Dificultăți în tot Tirolul de Sud din Italia

 

Mai multe autospeciale au avut nevoie de ore întregi pentru a lucra de-a lungul traseului în încercarea de a curăța autostrada de zăpadă, însă tot Tirolul de Sud este afectat de ninsori abundente: ninge chiar și la altitudini mai mici, până la 600 de metri deasupra nivelului mării.

Revenind la trafic, între Brixen și Sterzing s-au înregistrat aproximativ șase kilometri de ambuteiaje, tot în direcția nord. Trafic foarte greu și cozi pe drumul național 12 între Fortezza și Brenner. Ninsori deosebit de abundente s-au înregistrat în Vinschgau Superior, Valea Passeier și Valea Sarntal.

Au avut loc zeci de accidente rutiere în tot Tirolul de Sud, pompierii fiind chemați să intervină pentru a recupera mașini, camioane și camioane care au ieșit de pe șosea sau au rămas blocate în zăpadă, conform Corriere del Trentino.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel