Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
4 români „la plimbare“ în Texas. Cât au plătit să ajungă ilegal în SUA
WhatsApp
Patru români au fost prinși în Texas, Statele Unite ale Americii, la scurt timp după ce intraseră ilegal din Mexic. Ei erau „la plimbare“ în camioneta unui american.
IGPR: Român condamnat în Marea Britanie la 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru exploatare sexuală / sursa foto: Flickr.com

Cei 4 românii au fost prinși de polițiștii din Sullivan City, Texas, la bordul camionetei lui Gilberto Luera Jr., un bărbat de 47 de ani din Rio Grande City, Texas. Când a fost oprit de poliție, bărbatul a declarat că cei 4 bărbați sunt prieteni cu el și că au vrut să cunoască împrejurimile.

Numai că minciuna s-a aflat repede, în momentul în care autorităților le-au solicitat documentele celor patru bărbați din camionetă. Polițiștii au constatat că cei patru aveau acte de identitate românești și imediat au aflat că aceștia intraseră ilegal pe teritoriul SUA, conform KRGV.com.

Gilberto a recunoscut apoi că de fapt „călătoria“ celor 4 români era contracost: câte 200 de dolari de la fiecare dintre cei patru pentru a-i prelua de la graniță și a-i duce până în McAllen, cel mai mare oraș din Hidalgo County, Texas.

Texanul a fost arestat, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de migranți, în timp ce românii sunt acuzați de trecere ilegală a frontierei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel