Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
24 de tone de gunoi din Italia și Ungaria urmau să intre în România. Două TIR-uri, oprite la vama Nădlac 
WhatsApp
Un transport de deșeuri din Italia și Ungaria a fost oprit la granița cu România, înainte să intre în țară.
O societate din Franța a trimis tone de deșeuri în România. Camionul nu a fost lăsat să intre în țară

Două camioane încărcate cu peste 24 de tone de deşeuri din Italia şi Ungaria au fost întoarse de la punctul de frontieră Nădlac II, după ce autorităţile au descoperit nereguli în transport.

Conform unui comunicat de presă emis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, cele două camioane, conduse de un cetăţean român şi un cetăţean maghiar, transportau diverse bunuri conform documentelor de însoţire a mărfii: fier, oţel, schele, maşini de tuns iarba, motostivuitoare. Aceste bunuri proveneau de la diferite companii din Ungaria şi Italia, fiind destinate unor firme din România.

A fost chemată Garda de Mediu

 

Din cauza suspiciunilor legate de legalitatea transporturilor, poliţiştii de frontieră au cerut sprijinul reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

Şoferii nu au putut prezenta documentele necesare pentru import, conform legislaţiei în vigoare, motiv pentru care autorităţile nu au permis intrarea camioanelor şi a încărcăturii pe teritoriul României.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că cele două camioane erau încărcate cu 24.170 kg de deşeuri, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport", se mai precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel