Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
20 de străini, majoritatea muncitori asiatici, expulzaţi din România
WhatsApp
Autorităţile române au expulzat 20 de străini care au venit în ţară în ultimii ani, majoritatea pentru a se angaja, unii fiind prinşi când încercau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în vestul Europei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI), agenţii din cadrul Centrului de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad au îndepărtat sub escortă de pe teritoriul ţării 18 bărbaţi şi două femei din Bangladesh, Nepal, Pakistan, India şi Sri Lanka. Aceştia au fost conduşi la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, unde au fost îmbarcaţi pe curse comerciale către ţările de origine.

Cei 20 au intrat în România în perioada 2021 - 2024, 18 dintre ei în mod legal, iar doi au venit ilegal în ţară. Astfel, zece dintre ei au venit pentru a se angaja, însă au fost prinşi în tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Alţi opt străini au intrat legal în România pentru angajare, dar în ultima perioadă erau în şedere ilegală pentru că le-a încetat contractele de muncă. Ei au primit termen 30 de zile să părăsească ţara, dar nu s-au conformat. Ceilalţi doi străini au intrat ilegal în România în 2023, ulterior fiind prinşi la graniţă când încercau să iasă fraudulos din ţară.

În toate cazurile, după expulzare, străinii au primit interdicţie de a reveni timp de cinci ani în Uniunea Europeană, decizii valabile şi pentru Spaţiul Economic European şi Confederaţia Elveţiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel