Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
143 de anchete ale lui Kovesi în Bulgaria; prejudiciul se ridică la aproape 500 de milioane de euro
WhatsApp
Parchetul European din Bulgaria efectuează 143 de anchete cu prejudicii de 492 de milioane de euro. Acest lucru reiese din raportul anual pentru 2022 al instituţiei conduse de Laura Kovesi. 

3 dintre proceduri sunt pentru fraudă cu TVA în valoare de 2,6 milioane de euro. Numai în 2022 au fost demarate 101 anchete pentru Bulgaria, cu prejudicii presupuse aduse bugetului Uniunii Europene de 176 de milioane de euro.

Parchetul European din Bulgaria a demarat luni o operaţiune de fraudă cu cote de seră legat de 9 societăţi de termoficare legate de omul de afaceri Hristo Kovacki, precum şi de firmele de verificare care verifică emisiile şi le depun la Agenţia Executivă pentru Mediu.

143 de anchete ale lui Kovesi în Bulgaria; prejudiciu de aproape 500 de milioane de euro

 

Raportul anual de activitate al Parchetului European în anul 2022 se concentrează pe frauda în UE care afectează veniturile publice şi, în special, pe frauda transfrontalieră în materie de TVA. Până la sfârşitul anului 2022, Parchetul European a efectuat 1.117 de anchete cu un prejudiciu total estimat la 14 miliarde de euro, din care aproape jumătate (47%) au rezultat din fraudă cu TVA.

În 2022, Parchetul European a primit şi a procesat 3.318 procese-verbale de infracţiuni şi a deschis 865 de anchete. Instanţele din ţările UE au îngheţat bunuri în valoare de 359,1 milioane de euro în procedurile preliminare. În 2021, această cifră a fost de 147,3 milioane de euro, adică de 7 ori mai mare, potrivit 24chasa, titrează Rador.

Laura Codruța Kovesi a obținut primele condamnări în Spania. În Italia s-au confiscat 160.000 de euro

 

Un judecător spaniol a condamnat doi inculpați în cadrul unei proceduri simplificate pentru fraude cu subvenţii agricole şi falsificare de documente. Aceasta este prima condamnare pronunţată în Spania într-un caz plecat de la o anchetă instrumentată de Parchetul European (EPPO), instituţia condusă de Laura Kovesi.

„Unul dintre inculpați a fost condamnat pentru fraudă cu subvenții și falsificare de documente, la o pedeapsă de 6 luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 4 000 de euro. Celălalt inculpat a fost condamnat pentru falsificare de documente, cu un termen de închisoare cu suspendare de 6 luni și o amendă de 1.440 de euro”, arată EPPO, conform Libertatea.

Fondurile fraudate au fost rambursate înainte de pronunțarea hotărârii. 160.000 de euro, recuperați în Italia. Tot la cererea Parchetului European, din Napoli, poliția financiară italiană din Salerno a confiscat peste 160.000 de euro în cadrul unei anchete privind o fraudă legată de fondurile agricole ale UE.

Mai precis, este vorba despre beneficii acordate unui întreprinzător agricol din provincia Salerno, a precizat EPPO.

Continuă să citești AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel