Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
10.000 de euro DAUNE MORALE: Un DIRECTOR român, obligat să strângă EXCREMENTE de câini și să monitorizeze WC-urile
WhatsApp
Un angajat român al Romexpo a câștigat 10.000 de euro cu titlul de daune morale. El ceruse inițial suma de 1 milion de euro pentru că a fost pus, în calitate de director, să strângă excrementele câinilor și să monitorizeze wc-urile.

Un angajat cu funcţie de conducere din cadrul Romexpo, a câştigat 10.000 de euro în instanță cu titlu de daune morale. El a dovedit că a fost umilit la locul de muncă de către superiori, relatează Adevărul.ro

Din motivarea sentinţei reieşind că acesta a fost hărţuit timp de mai mulţi ani de şefi, ajungând ca, de pe funcţia de director, să „supervizeze ” strângerea dejecţiilor de animale din curtea societăţii.

Potrivit deciziei judecătorilor de la Iaşi, un fost director din cadrul Romexpo, angajat în 2010, a fost concediat de două ori, după niște conflicte cu șefii. După ultima reîncadrare pe post, din 2016, el a fost supus umilințelor la locul de muncă întrucât a depus plângere în instanță, iar urmare a unei sentinţe judecătoreşti definitive, a trebuit să fie reangajat pe funcție. 

Angajatul a precizat că, deşi reîncadrat pe funcţia de director, i s-au trasat sarcini specifice unui om de serviciu şi unui şef de echipă de curăţenie. „Monitorizarea WC – urilor şi pisoarelor în ceea ce priveşte curăţenia şi consumabilele, strângerea excrementelor de animale, numărarea copacilor din cadrul complexului expoziţional Romexpo, colectarea selectivă şi degajarea deşeurilor, atribuţii directe de curăţenie pe aleile şi spaţiul verde din cadrul complexului, deratizarea şi dezinsecţia, monitorizarea tăierii ierbii”, erau doar câteva dintre atribuțiile sale de servicu.

Acesta a dat în judecată instituţia şi a cerut daune morale de 1 milion de euro, obţinând, la final, doar 10.000 de euro.

Reprezentanţii Romexpo au negat în timpul procesului acuzaţiile aduse de angajat. Aceştia au menţionat că angajatul nemulțumit nu a contestat fişa postului atunci când a fost reîncadrat. „Faptul că nu are angajaţi în subordine, nu lipseşte de conţinut aceste sarcini, activităţile monitorizate fiind prestate de firme terţe, deci nu era nevoie sa aibă  salariaţi in subordine“, au arătat apărătorii Romexpo în expunerea de motive, preluată de Adevărul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel