Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ziua Românilor de Pretutindeni, celebrată la București în cadrul festivalului "Aici-Acolo". Gheorghe Cârciu: "Simțim că suntem cu toții, din nou, acasă"
WhatsApp
Timp de patru zile, în perioada 25-28 mai 2023, la București are loc Festivalul "Aici-Acolo", organizat cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni. Șeful Departamentului Românilor de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu, spune că a simțit invitații, sute de români din străinătate, că sunt cu toții acasă, cel puțin la nivel simbolic. 

"În fața a sute de români ”de aici și de acolo”, mi-am exprimat speranța că aceste zile binecuvântate prin care celebrăm Ziua Românilor de Pretutindeni vor fi sărbătorite cu bucurie și cu inima plină de sentimentul identității românești. În această perioadă, simțim că suntem mai aproape, că suntem, în mod simbolic, cu toții din nou acasă. Așa a fost în prima zi a Festivalului: bucurie, sentimentul ”de acasă”, vorbe frumoase și suflete calde românești de pretutindeni," spune Gheorghe Cârciu, după prima zi a festivalului. 

Ziua Românilor de Pretutindeni. Festivalul "Aici-Acolo" se desfășoară până pe 28 mai

 

În perioada 25-28 mai 2023 are loc la București cea de-a VI-a ediţie a Festivalului ”Aici-Acolo”, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, tradițional sărbătorită în ultima duminică din luna mai, anul acesta pe 28 mai.

Festivalul, aflat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, cuprinde o serie de evenimente organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, condus de sătmăreanul Gheorghe Cârciu, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România. Festivalul aduce împreună artiști români din ţară şi din străinătate, de ’aici’ şi de ’acolo’, din diverse domenii de creație: artă, design, muzică, literatură, etc.

Festivalul se bucură de suportul unor instituţii cum ar fi: Camera Deputaților, Patriarhia Română, Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB), Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”, Universitatea Națională de Arte, Romanian Design Week (un proiect al The Institute), Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” și al unor artiști precum Damian Drăghici, Mircea Florian, etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel