Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zelenski, la un pas să fie asasinat, dă afară oameni din serviciul de pază. Complotau cu Moscova
WhatsApp
Volodomir Zelenski era ținta unui asasinat, pus la cale de Moscova cu ajutorul unor înalți agenți din serviciul de pază de stat. 

Președintele Volodimir Zelenski i-a spus noului șef al serviciului de pază de stat al Ucrainei să concedieze oamenii care discreditează instituția după ce doi dintre ofițerii săi au fost acuzați de complot pentru asasinarea lui. 

Serviciul de Securitate a Statului (SBU) a declarat luna trecută că a prins doi colonei de gardă acuzați că au cooperat cu Rusia pentru asasinarea lui Zelenski și a altor oficiali, inclusiv șeful serviciilor de informații militare Kyrylo Budanov.

Serviciul asigură paza diverșilor oficiali guvernamentali.

Șeful Agenției Naționale care asigură paza oficialilor, destituit în luna mai

 

Prezentându-l luni personalului pe colonelul Oleksiy Morozov, Zelenski a spus că sarcina lui principală este să se asigure că doar cei care își văd viitorul legat de Ucraina se alătură agenției - au fost primele sale comentarii de când agenții au fost arestați.

„Și, desigur, agenția trebuie să se debaraseze de oricine nu alege Ucraina sau discreditează serviciul de pază de stat”, a spus el pe Telegram.

Zelenski l-a demis pe predecesorul lui Morozov, Serhiy Rud, în mai, la două zile după ce SBU a reținut angajații agenției despre care spunea că lucrau pentru Serviciul Federal de Securitate al Rusiei și au scurs informații clasificate. Nu a existat niciun comentariu de la Moscova referitor la această chestiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
27 iun 2024, 14:47
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel