Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de muncitori pakistanezi din România, în grevă. Vor salarii mai mari
WhatsApp
Zeci de muncitori străini, salariați ai unei firme de construcții din Galați, au refuzat să lucreze joi, nemulțumiți că angajatorul le reține o sumă din salariu drept garanție pentru plata biletului de avion. Străinii discută cu patronii firmei care încearcă să-i convingă pe oameni să reia lucrul.

Nemulțumiții sunt angajați din Asia, în special din Pakistan, care lucrează la o societate de construcții care are numeroase lucrări în Galați și în alte județe.

Oamenii spun că primesc salarii cu 20% mai mici decât li s-a promis când au fost angajați, din cauza unei garanții care este oprită de angajator.

Acesta oprește o sumă de bani pentru situația în care muncitorul străin pleacă acasă înainte de finalizarea contractului.

Se încearcă rezolvarea pe cale amiabilă

 

Reprezentanții Inspectoratului de Muncă spun că așteaptă ca părțile să rezolve disputa pe cale amiabilă. În caz contrar, muncitorii străini au aceleași drepturi ca cetățenii români.

„Se poartă o discuție între părți. Ei pot intra pe legea dialogului social. Este exact ca la muncitorii români, întâi vorbesc cu angajatorul, apoi anunță declanșarea conflictului de muncă, iar la final aleg măsura pe care o doresc, inclusiv greva. Muncitorii străini au aceleași drepturi, în plus lor li se cere o autorizație de muncă emisă de Oficiul Român pentru Imigrări”, a explicat, pentru MEDIAFAX, directorul ITM Galați, Viorel Dumitru.

Firma de construcții din Galați are peste 200 de angajați străini, cei mai mulți din Pakistan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel