Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vodca rusească, interzisă în Europa: Italienii inventează Olioo, băutura cu ulei de măsline
WhatsApp
Sancțiunile și embargoul împotriva Rusiei implică și alimente. Și dacă sunt țări care au pus embargoul și alcoolului tipic rusesc - vodka, unii au decis să o producă „acasă”. Și uite așa în Italia s-a născut vodca... Olioo, cu ulei de măsline.
Vodca rusească, interzisă în Europa. Apare Olioo, făcută în Italia, cu ulei de măsline.

Vodca cu ulei de măsline, Olioo,  s-a născut în Liguria. Este prima vodcă din lume cu ulei de măsline extravirgin 100% Made in Italy.  Acesta este un  produs distilat de tinerii antreprenori genovezi ai Compagnia di San Giorgio (o companie tânără din Liguria creată de cinci profesioniști genovezi, toți sub 35 de ani, uniți de o pasiune pentru băuturi spirtoase). Cei cinci antreprenori genovezi au devenit cunoscuți pentru Gin Mä și pentru Vermut Pineo.

Noua băutură nu este  o soluție de „răzbunare” împotriva Rusiei, având în vedere că în 2018, proiectul a adus companiei victoria la Tigullio Crea Impresa, o competiție pentru start-up-uri, promovată de incubatorul de afaceri Wylab din Chiavari, Regiunea Liguria și Crédit Agricole. Dar astăzi, cu situația din Ucraina, proiectul a devenit foarte actual scrie primabergamo.it

După cum se știe, există țări care au interzis nu doar vodca rusească, ca sancțiune pentru războiul declanșat împotriva Ucrainei, ci și caviarul. Însă au apărut și soluții mai „creative”. Cineva a transformat salata rusească într-o salată ucraineană, iar unele pub-uri și cluburi au decis să „interzică” băutura alcoolică Moscow Mule și să o ofere în versiunea Ukraine Kiev Mule.

Soluția italiană

 

Cine ar fi știut la acel concurs că soluția propusă în Liguria ar putea duce la   producerea „italiană” a vodcii. Mai mult, rezultatele par mai mult decât încurajatoare: Culoarea cristalină a vodcii Olioo este luminată de uleiul de măsline extravirgin 100% italian, adăugat manual, picătură cu picătură, în fiecare sticlă. La baza distilatelor se afla alcoolul din cereale care, împreună cu textura catifelată a uleiului de măsline extravirgin, conferă produsului un gust unic, ce își lasă amprenta.

Mai ales că soluția italiană reia ceea ce se întâmplă deja de ceva vreme: vodca este rusească, dar în cea mai mare parte parte este produsă în Europa. Cea mai mare parte a vodcii consumate în întreaga lume este produsă în Suedia, urmată de Franța, Polonia, Țările de Jos, Statele Unite, Letonia și Italia.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel