Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vloggerul Cristi îi critică pe românii care își vorbesc țara de rău: "O nație mai prăpăstioasă și mai exagerată ca a noastră n-am văzut" - VIDEO
WhatsApp
Un celebru vlogger de călătorie critică despre tendința românilor de a-și vorbi țara de rău: "O nație mai prăpăstioasă și mai exagerată ca a noastră n-am văzut".
Vloggerul Cristi îi critică pe românii care-și vorbesc țara de rău

Cristi, vloggerul cunoscut pentru canalul său de YouTube „Cristi și Ralu”, a criticat în termeni duri felul în care românii tind să își vorbească țara de rău. Într-un recent video, el și-a exprimat surprinderea față de reacțiile negative ale compatrioților la postările sale din diverse colțuri ale lumii, unde a documentat sărăcia extremă.

Tocmai comentariul unuia dintre următorii său l-au făcut să critice atitudinea unora dintre români.

"Băi, o nație mai prăpăstioasă și mai exagerată ca asta noastră, eu n-am văzut în viață, nu-i așa? Deci orice loc din lume de unde postez niște situații de-astea dramatice, cum e clipul ăsta de aici, adică o sărăcie luce și niște tărâmături, băi, tot timpul vin câteva sute să spună așa-i și la noi, asta-i și în România, ce că la noi e la fel sau așa o să fie România în 5 ani. Băi, niște prăpăstioși, bă băiatul, eu n-am văzut popor care să-și vorbească țara de rău mai mult decât românii, băi, ceva irreal”, a spus Cristi în video-ul său.

El a adus în discuție și experiența sa de la podcastul lui Mihai Moroar, unde a vorbit despre cât de bine se simte în România, după ce s-a întors în țară din străinătate. Deși afirmațiile sale au avut parte de vizibilitate – podcastul având aproape 300.000 de vizualizări pe Facebook și Instagram – acestea au fost întâmpinate cu numeroase critici. Cristi a explicat că, de fiecare dată când spune că România se află într-o perioadă bună, reacțiile oamenilor sunt de neîncredere și chiar revoltă.

„Și la podcastul de la Mihai Moroar, care are vreo 300 de mii de vizualizări, băi, pe Facebook și pe Instagram, pe YouTube nu, că-i altă audiență, băi, m-au zăpăcit, adică mi-au dat cu ok, pentru că am zis că România trăiește acum în cea mai bună perioadă a ei și că noi ne-am mutat acum în România. Și toată lumea îți vine cu, da, băi, ce știi tu, băi, ia vine-o tu și lucrează pe salarul minim.”

Cristi a continuat să sublinieze că nu doar în România traiul pe salariul minim este dificil, ci și în alte țări precum Spania, Italia sau Norvegia. „Dar stai cum e, treacă pe salarul minim, că e rău și spaniolului, și italianului, și norvegeanului, și tuturor, toată lumea care lucrează pe salarul minim, trăiește greu. Peste toată lume. Dacă mă duc și-i spun la un spaniol, uai, ce fain e aici la tine, ia să mă muci eu, și ăla face 1050 de euro și are 600 de chirie și 200 de curent, o să-mi spună și el același lucru. Aia nu e raiul pe-o pământ, că e greu.”

Vloggerul a mărturisit că, deși el și familia sa se bucură de un trai bun în România după revenirea din străinătate, nu are voie să spună public că îi place, deoarece reacțiile din partea celor care trăiesc cu dificultăți sunt mereu negative.

„Dar acum lumea, adică cumva parcă, de exemplu pe noi, când ne-a primit salarul cu mâinile deschise și am făcut ceva după ce am trăit în străinătate, atâta am venit în România și ne place și ne merge bine, mulțumesc, Dumnezeu, cumva n-am voie să zic că-mi place, că trebuie să fim empatic cu cine are salarul minim, cumva eu trebuie să fiu la fel de supărat, pentru că ăsta-i discursul. Dacă vrei să aduni niște români fericiți lângă tine, să faci o gașcă, chiar dacă nu-i cunoști, începi să-ți faci țara de rușine, că imediat se găsesc toți să spună: și eu, și eu”, a adăugat el.

Cristi a subliniat că, deși România are probleme și nu poate nega sărăcia din unele regiuni, el consideră că modul în care oamenii aleg să trăiască este, de multe ori, responsabilitatea lor.

„O să ajungem în România, ca în video-ul ăsta, dar din cauza voastră, ăștia care stă toată ziua prăpăstuioși și dramatici. Eu vin din Petroșani, poate una din cele mai sărace zone ale României, de când s-au terminat minele, și eu merg în fiecare an acolo. Și am călătorit prin țară, și e adevărat, sunt dificultăți și în România, dar dacă în România trăiești ca ăia din video-ul meu, e din cauza ta, nu a guvernului, nu a politicii, nu a ocultei, nu a partidului. Dacă trăiești într-o țară ca România de azi și ajungi să trăiești așa, e strict vina ta”, a afirmat Cristi.

El a concluzionat că românii au de ales: fie să facă ceva pentru a-și îmbunătăți viața, fie să plece din țară, acum că granițele sunt deschise și libertatea de mișcare este garantată.

VIDEO

 

@cristisiralu Respuesta a @laurentiu777 ba ce natie ba…. #cristisiralu ♬ sonido original - CristiSiRalu

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel