''Rusia consideră armele nucleare un răspuns la un atac'', a continuat preşedintele, subliniind că ţara sa ''spre deosebire de Statele Unite nu are arme nucleare tactice în alte ţări''. ''Nu vorbim despre folosirea armelor nucleare'', a adăugat Putin, subliniind că ''Rusia nu a înnebunit'', e drept că ''avem cele mai avansate arme, dar nu vrem să le întrebuinţăm'', potrivit Rai News, titrează Rador.
''Nu are sens să vorbim despre o nouă mobilizare în Ucraina'' şi să evaluăm rechemarea altor rezervişti, a declarat preşedintele rus. 300.000 de ruşi au fost înrolaţi deja în ceea ce Moscova a definit ca fiind o ''mobilizare parţială'' şi 150.000 au fost dislocaţi în Ucraina pentru ceea ce Putin şi adepţii săi numesc o ''operaţie militară specială'', 77.000 din aceştia aflându-se în unităţi de luptă.
Rusia îşi va continua ''lupta consecventă pentru interesele sale naţionale''. O va face în ''diverse moduri'', mai întâi cu ''mijloace paşnice'', însă dacă nu va funcţiona, o va face ''cu toate mijloacele disponibile'', a spus Putin.
Potrivit liderului rus, ''operaţiunea militară specială'' din Ucraina ''poate deveni un proces lung'', ''dar noile teritorii sunt o realizare semnificativă pentru Rusia, Marea Azov a devenit o mare internă, chiar şi Petru I luptase pentru accesul la această mare''. ''Mai presus de toate'', a continuat Putin, ''oamenii care locuiesc acolo sunt alături de noi şi sunt milioane, iar acesta este cel mai important rezultat''.
În finalul intervenţiei sale, Putin a spus că în Polonia există ''elemente naţionaliste'' care visează să recupereze fostele teritorii poloneze care fac parte acum din regiunea de vest a Ucrainei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News