Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vladimir Jirinovski a murit. Informația, confirmată de Duma de Stat a Rusiei
WhatsApp
Vladimir Jirinovski, l iderul Partidului Liberal Democrat din Federația Rusă (LDPR), s-a stins din viață, anunță Veaceslav Volodin, președintele Dumei Federației Ruse.
Vladimir Jirinovski a murit. Informația, confirmată de Duma de Stat.

Președintele Dumei rusești  a scris pe canalul său de Telegram că Jirinovski a murit din cauza unei boli cu care lupta de mai mult timp.

După lupta cu o boală grea, Vladimir Jirinovski a murit.Politician strălucit, talentat. Un om care a înțeles profund cum funcționează lumea și a prevăzut multe. Liderul fracțiunii LDPR din Duma de Stat, care a fost mereu în toiul acțiunilor.

Personalitatea sa este atât de mare încât fără el este dificil să ne imaginăm istoria dezvoltării sistemului politic al Rusiei moderne. Cea mai bună evaluare a activității sale este sprijinul constant al alegătorilor. Pentru noi toți, aceasta este o pierdere ireparabilă. Fie ca amintirea lui să rămână mereu în inimile noastre”, a scris Volodin pe Telegram.

Vladimir Jirinovski era internat în spital, fiind infectat cu COVID. Acum două săptămâni, în presa rusă a apărut informația potrivit căreia spre faptul că politicianul rus a murit în spital de COVID.

Liderul LDPR avea ar fi împlinit, pe 25 aprilie, 76 de ani. Născut  pe25 aprilie 1946 în Alma-Ata, capitala Republicii Sovietice Socialiste Kazahe, Jirinovski a participat la șase alegeri prezidențiale (un număr record de ori în Rusia): în 1991 (împreună cu Andrei Zavidia), 1996, 2000, 2008, 2012 și 2018.

În 1990, Vladimir Jirinovski și Vladimir Bogacev au fondat Partidul Liberal Democrat, al doilea partid înregistrat în Uniunea Sovietică, și, de aceea, primul partid oficial de opoziție.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel