Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vlad Voiculescu, decizie după tragedia de la Babeș: A dispus verificări naționale
WhatsApp
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a cerut ca toate DSP-urile din țară să efectueze verificări pentru a vedea în ce stare se află unitățile ATI. Decizia vine după tragedia de la Spitalul Victor Babeș din București, unde trei femei au murit din cauza lipsei de oxigen în TIR-ul special amenajat.

„Am solicitat astăzi la DSP București avizul de funcționare al ATI. DSP a eliberat în 9 aprilie aviz de funcționare cu caracter temporar, la fel ca în alte cazuri. Din punctul de vedere al DSP, unitatea ATI repectă normele de funcționare și de igienă publică. Am cerut DSP-urilor să prezinte avizele de funcționare.

Am cerut DSP-urilor să prezinte avizele de funcționare ale acestor unități mobile, iar o echipă a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor medicale va face parte din echipa de anchetă, care e coordonată de Parchet acum“, a afirmat Voiculescu.

„Conform raportării zilnice a spitalelor, azi avem 1.687 de paturi de ATI avizate de DSP și suplimentare, adică 1.582 avizate, plus 105 paturi suplimentare, din acestea 50 sunt paturi destinate copiilor. O parte din aceste paturi sunt în spitale de monospecialitate.

Există 50 de pacienți de ATI confirmați sau suspecți COVID-19, internați în plus față de paturile anunțate inițial. Numărul de paturi variază inclusiv în aceeași zi.

Azi, în toată țara avem 846 de pacienți la UPU. Avem 20 de pacienți intubați, avem 134 de pacienți pe ventilație non-invazivă, iar în București avem 189 de pacienți în UPU, 5 intubați și 44 de pacienți pe ventilație non-invazivă”, a declarat Voiculescu în conferința de astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel