Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vinurile din România și Moldova invadează piața mondială. „Echilibrate, iar faptul că vin de pe meleaguri străine este o calitate”
WhatsApp
Vinurile din "țări străine" invadează piața mondială. Etichetele de vinuri din România, Bulgaria și Moldova câștigă din ce în ce mai mult spațiu în magazine și pe site-urile web atunci când vine vorba de producția mondială de vinuri.
Vinurile din România și Moldova invadează piața mondială. „Echilibrate, iar faptul că vin de pe meleaguri străine este o calitate” / Foto: Unsplash

Universul vinului fascinează pentru că este o invitație constantă la noi experiențe. Dar chiar și într-o lume plină de noutăți, unele etichete provoacă o stranietate inițială, cu accente de neîncredere, până când sticla este deschisă și vinul degustat. Atunci mintea se deschide către o nouă plăcere.

Acest lucru s-a întâmplat cu vinuri albe și roșii de pe meleaguri care au puțină tradiție în ceea ce privește producția de vin. Acestea au sosit într-un mod timid, atrăgând atenția prin frumusețea exotică a etichetelor și prin faptul că provin din țări precum România, Moldova, Bulgaria, și alte regiuni producătoare din Europa de Est. „Echilibrate, unele cu o notă de dulceață,  iar faptul că vin de pe meleaguri străine este o calitate”, conform presei străine.

 

Calitatea vinurilor românești a crescut

 

România este recunoscută pentru producția de vinuri de calitate și în ultimii ani acestea au câștigat tot mai multă atenție pe piața mondială. Vinurile românești au început să fie apreciate și recunoscute pentru caracteristicile lor distincte și pentru raportul calitate-preț atractiv.

România produce o varietate largă de soiuri de struguri, inclusiv Fetească Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Riesling, Chardonnay și multe altele. Vinurile roșii, vinurile albe și vinurile spumante românești au fost apreciate pentru aromele lor complexe, echilibrul gustativ și capacitatea de a se păstra și a se îmbunătăți în timp.

 

Vinul românesc, recunoscut mondial

 

Dracula Dominion Merlot DOC. Da, vorbim despre el, prințul Vlad Țepeș (Vlad al III-lea), sau Vlad Dracula. Vlad s-a născut în 1431 și a domnit cu o cruzime enormă pe o mare parte din teritoriul corespunzător României de astăzi, unde se produce acest Merlot.

Vinul este produs de oenologul Aurelia Vișinescu, una dintre figurile de referință ale vinificației românești. O parte din el (40%) petrece între trei și patru luni în butoaie de stejar francez și american. Este un vin roșu rotund, moale, structurat și foarte cărnos, destul de gustos. Unul dintre cele mai bune din această recoltă a "invadatorilor". Și nu are nimic teribil, așa cum sugerează și numele său.

 

Vinul moldovenesc, recunoscut mondial



Imperial Vin Reserve. Acest vin a fost un succes aici. Rețineți eticheta sa. Are o amforă de lut. Este o trimitere la sistemul de producție, numit "qvevri", comun în Europa de Est. Acestea sunt amfore mari de lut îngropate în pământ, în care strugurii și mustul sunt fermentate și învechite. Imperial este produs în Moldova cu Cabernet Sauvignon. Acesta se învechește timp de 12 luni în butoaie de stejar francez. Prezintă note de multe fructe roșii și note de condimente.

Cu toate acestea, este important să menționăm că piața mondială a vinurilor este foarte competitivă, iar succesul continuu al vinurilor noi, cum ar fi cele românești pe această piață depinde de menținerea calității ridicate, a inovației și a eforturilor de promovare și distribuție eficiente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel