Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
VIDEO Imagini de la falsificatorii de detergenți. Produse "premium", fabricate în magazii în spatele casei
WhatsApp
Faptul că românii sunt inventivi atunci când vine vorba de înșelătorii nu mai surprinde pe nimeni, însă falsificatorii de detergenți au dus operațiunea la un alt nivel. Imaginile surprinse în timpul unei razii desfășurate de mascați într-un atelier în care se falsificau detergenții arată amploarea afacerii. 
Imagini de la falsificatorii de detergenți (Foto: TikTok)

Autoritățile române au desfășurat descinderi de amploare la mai multe locuințe din țară, unde s-au descoperit ateliere improvizate în care erau falsificați detergenți de uz casnic. Potrivit informațiilor furnizate de poliție, grupările implicate foloseau bidoane umplute cu soluții contrafăcute, peste care aplicau etichete ale unor branduri cunoscute, păcălind astfel consumatorii.  

Operațiunea a avut loc în Mureș, iar în timpul perchezițiilor, autoritățile au surprins în imagini modul în care falsificatorii lucrau în aceste ateliere clandestine. În înregistrări se pot vedea muncitori care aplică manual etichetele false pe bidoane, toate acestea desfășurându-se în condiții improprii.

Imaginile din timpul descinderilor au fost distribuite rapid pe platforma TikTok, devenind virale 

 

Inspectorii spun că aceste detergenți falsificați nu doar că induc în eroare consumatorii, dar pot reprezenta și un risc pentru sănătatea acestora, nefiind testați sau reglementați conform standardelor de siguranță.

VIDEO 1

@whisper__me Falsificatorii de detergenți din Romania???????? prinși de poliție. Acțiune de succes a politiei române, care simultan au făcut mai multe descinderi în București, Tg. Mureș, Oradea după luni de filaje. Care cumpărați detergenți de pe Fb, sau piețe, aveți de așteptat... Nu prea mai este marfă ???? #romania #police #bucuresti #oradea_city ♬ Powerful songs like action movie music - Tansa

 

VIDEO 2

 

@whisper__me PART. 2 Falsificatorii de detergenți din România ???????? "Fabrici clandestine" de detergenți, anihilat de forțele politiei române ???????????????????? Siguranța oamenilor e pe primul loc #romania #police #bucuresti ♬ sunet original - Whi$per_me

„În urma punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară a fost descoperită o instalație de îmbuteliere, etichetare și ambalare detergenți lichizi, etichete neaplicate purtând mărci înregistrate, bidoane goale, dar și următoarele cantități de detergenți în diferite forme, după cum urmează: 9.370 litri detergent lichid îmbuteliat în bidoane de 5 litri, purtând însemnele unor mărci de detergent din gama premium, cu privire la care există o suspiciune că ar fi contrafăcut; 98.782 litri detergent lichid în formă brută, depozitat în containere de 1.000 litri.

Valoarea de piață a bunurilor mai sus menționate este de aproximativ 856.000 lei. De asemenea, cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate suma de 51.525 lei și respectiv 1.000 euro, provenite din comercializarea produselor contrafăcute”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Autoritățile avertizează populația să fie atentă la originea și calitatea produselor pe care le achiziționează, recomandând cumpărarea acestora doar din surse sigure.

În urma acțiunilor poliției, mai mulți indivizi au fost reținuți și sunt acum cercetați pentru producerea și distribuirea de produse contrafăcute, acuzații ce ar putea duce la pedepse severe. Ancheta este în desfășurare, iar autoritățile continuă să investigheze întreaga rețea implicată în acest tip de activitate ilegală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel