Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Varianta Omicron a devenit dominantă în Danemarca. Un nou record de cazuri, raportat de autorități
WhatsApp
Numărul de infecţii zilnice cu coronavirus în Danemarca a atins un nou record marţi, propulsat de varianta Omicron, care este acum predominantă în ţara nordică, a declarat ministrul danez al Sănătăţii Magnus Heunicke, relatează Reuters şi AFP.

''Autoritatea daneză de control al bolilor infecţioase (SSI) consideră că Omicron este deja varianta dominantă şi (este) încă în creştere'', a scris Heunicke pe Twitter, citând cea mai importantă autoritate a ţării pentru boli infecţioase, Institutul Statens Serum.

În ţara scandinavă cu 5,8 milioane de locuitori, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 13.558 de cazuri noi, fără precedent, dar şi o scădere a numărului de pacienţi cu COVID-19 din spitale cu 27, ajungând la 554. Internările şi decesele sunt încă sub cele din decembrie anul trecut. Peste 500 dintre aceste cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore sunt reinfecţii, potrivit autorităţilor sanitare.

Danemarca, una dintre cele mai avansate ţări din lume în ceea ce priveşte secvenţierea, se numără de câteva zile printre ţările care înregistrează cele mai multe cazuri de Omicron.

 

Medicii din Marea Britanie au descoperit o versiune "invizibilă" a Omicron. Avertisment: Se poate comporta diferit

 

A apărut o nouă versiune a Omicron, de data aceasta „invizibilă", care nu poate fi distinsă de alte variante cu ajutorul testelor RT-PCR. 

Descoperirea a fost făcută în condițiile în care numărul cazurilor de variantă originală Omicron detectate în Marea Britanie a crescut cu 101, ajungând la 437 într-o singură zi, iar Scoția a anunțat revenirea la munca la domiciliu, conform The Guardian.

Varianta invizibilă are multe mutații în comun cu Omicron standard, dar îi lipsește o anumită modificare genetică care să permită ca testele PCR de laborator să fie folosite ca mijloc pentru a găsi cazurile probabile. Varianta este în continuare detectată ca fiind coronavirus prin toate testele obișnuite și poate fi identificată ca variantă Omicron prin teste genomice, dar cazurile probabile nu sunt semnalate de testele RT-PCR de rutină care dau rezultate mai rapide.

Cercetătorii spun că este prea devreme pentru a ști dacă noua formă de Omicron se va răspândi în același mod ca și varianta Omicron standard, dar că versiunea „invizibilă" este distinctă din punct de vedere genetic și, prin urmare, se poate comporta diferit.

Varianta invizibilă a fost observată pentru prima dată printre genomurile virusului Covid trimise în ultimele zile din Africa de Sud, Australia și Canada, dar este posibil ca aceasta să se fi răspândit deja la scară mai largă. Dintre cele șapte cazuri identificate până în prezent, niciunul nu se află în Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel