Kovacs a lansat un apel public pentru susținere, declarând că este sub o mare presiune și că riscă să își piardă slujba.
Într-o postare recentă pe rețelele de socializare, Kovacs a spus: „Cei care mă susțineți, umpleți paginile de Facebook oficiale ale politicienilor români de la guvern cu mesaje de susținere. Arătați că nu sunt singur în aceste momente grele din viața mea. De azi nu mai am voie să ies nici în patrulare după ce mi-au retras motocicleta. Mâine vor să mă dea afară. Aseară m-au așteptat la sediu ofițerii de la București să mă judece de parcă am tăiat capul cuiva. Se pune presiune politică pe ei. Arătați că sunteți mulți care sunteți cu mine. Cu Dumnezeu înainte.”
Kovacs a devenit un personaj cunoscut pe internet pentru abordarea sa neconvențională și pentru faptul că nu acceptă mită și evită să amendeze oamenii pentru infracțiuni minore. Activitatea sa online, unde obișnuiește să se filmeze în timpul misiunilor, i-a adus numeroși fani și susținători. Gesturile sale, deși apreciate de unii, au stârnit de multe ori controverse.
Gestul de a da motocicleta și uniforma Dianei Șoșoacă a fost considerat de mulți un act de nesăbuință, iar acum Kovacs se află sub investigație. El a precizat că aseară a fost chemat la sediul central din București pentru a fi „judecat” de superiorii săi, sub presiunea unor forțe politice.
„Se pune presiune politică pe ei,” a adăugat Kovacs, subliniind că simte cum autoritățile încearcă să-l sancționeze sever pentru acțiunile sale. El a cerut sprijinul publicului pentru a demonstra că nu este singur în această luptă și că are numeroși susținători.
Reacțiile la apelul său nu au întârziat să apară, mulți utilizatori de Facebook exprimându-și solidaritatea și condamnând ceea ce consideră a fi o măsură excesivă împotriva lui Kovacs. Rămâne de văzut cum se vor desfășura evenimentele în următoarele zile și dacă susținerea publicului va avea un impact asupra deciziei autorităților.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News