Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Valentin, plecat la muncă în Anglia: "Sunt român, normal că mă plâng de 100 lei în țară, dar aici cheltuiesc 20 de lire pe nimic"
WhatsApp
Un român care locuiește în Marea Britanie de șapte ani a stârnit râsete și reacții cu un clip postat pe platforma TikTok, în care a evidențiat câteva aspecte comice, dar adevărate despre experiența unora dintre românii care se mută în străinătate.
Foto: TikTok

Într-o notă plină de umor și parodie, acest român a ilustrat experiența personală într-o manieră care pare să fie familiară multor români în străinătate. Deși inițial a plecat în Marea Britanie cu intenția de a sta doar un an sau maxim șase luni pentru a strânge bani și a reveni acasă, acum se află acolo de șapte ani.

Clipul evidențiază câteva situații comune cu care se confruntă mulți români care trăiesc în străinătate. De exemplu, deși s-a dus la facultate pentru a obține o diplomă, de fapt banii din spate pe care îi primesc studenții l-au motivat mai tare. 

Mesajele sale se doresc a fi în zona de pamflet, dar mulți români se regăsesc în ele. 

 

„Am venit aici pentru un an, dar sunt stabilit de șapte" 

 

Iată cele mai amuzante replici spuse de acesta:

„Sunt român și stau în UK. Am venit aici pentru maxim șase luni, un an, să strâng niște bani să fac și eu ceva acasă, dar sunt stabilit de șapte ani. Deși am mers la facultate, ca să am o diplomă, să am mai multe șanse să ma angajez, nu pentru faptul că îmi dau timp de trei ani câte 12 mii de lire pe an, bani pe care nu îi mai dă nimeni înapoi.

Sunt român în UK. Din prima zi în care am plecat pe aeroport, nu m-a mai chemat niciodată Ionuț sau Mihai, acum mi se spune ori John, ori Michael.

Sunt român în UK. Normal că mi-am făcut șapte abonamente la șapte companii diferite de telefoane, am luat șapte Iphone-uri, mi-am făcut asigurare la toate, le dau pe toate șapte pierdute, mai iau încă șapte și o să le vând.

Sunt român în UK. Sunt self employed, deci normal că nu o să îmi fac niciodată taxele cu un contabil pe bune, o să fac taxele ca să pot lua 4000-5000 în fiecare an în aprilie, atunci când se închid taxele. 

Sunt român în UK, normal că în țară 100 de lei mi se par foarte mulți, dar aici cheltuiesc 20 de lire pe aproape nimic. ”, încheie românul clipul.

Clipul a devenit viral pe TikTok și a atras atenția comunității românești, generând conversații amuzante și relatări similare din partea altor români care au trăit sau trăiesc experiențe similare în străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel