Testarea începe din 1 martie la spitalul San Gerardo din Monza, spitalul Spallanzani din Roma și la Institutul Pascale din Napoli, scrie La Stampa.
Marina Cazzaniga, directorul Centrului din Monza, a declarat că strângerea adeziunilor pentru experimentarea vaccinului a început în august, iar acum studiul a primit autorizația AIFA și a Comitetului de Etică al Institutului Spallanzani.
Prima fază de testare va implica aproximativ 80 de persoane, „toți voluntari sănătoși” de diferite vârste, în timp ce în faza a doua se va ajunge la aproximativ 200 de voluntari.
Potrivit prof. Paolo Bonfanti, profesor asociat de boli infecțioase al Universității Bicocca din Milano, „vaccinul este inovator deoarece, spre deosebire de altele testate, nu folosește un vector viral pentru producerea de anticorpi, cum ar fi un adenovirus inactivat, ci este alcătuit dintr-un fragment de ADN care, odată injectat în mușchi, stimulează o reacție imună care previne infecția”.
Mai mult, vaccinul ar putea deveni important în contextul în care există posibilitatea modificării acestuia prin adaptarea la apariția variantelor noi de virus.
Autorităţile italiene spuneau, în ianuarie, despre primul vaccin produs în Italia, de către compania ReiThera, că a demonstrat că este sigur în faza 1 de testare şi a indus un răspuns imun pe subiecţi. 92,5 % dintre cei vaccinaţi aveau niveluri de anticorpi detectabili.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News