Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UPDATE. Avertizare meteo Cod roșu de ploi și furtuni în București și Ilfov. Pe DN 72, în Ploiești, apa are 10 - 20 de centimetri pe carosabil
WhatsApp
Meteorologii au emis o avertizare meteo Cod roșu de ploi și furtuni în București și Ilfov. S-a format o coloană de circa un kilometru, marți, pe DN 72, între Ploiești și Stoenești, din cauza acumuării apei pe carosabil, în urma ploii torențiale.

Începând de la pra 17:00 până la 18.30, Bucureștiul este sub alertă Cod roșu.

Se vor semnala averse torențiale care vor depăși 40...50 l/mp - în zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 l/mp, descărcări electrice, grindină de mici și medii dimensiuni.

 

Coloană de mașini pe DN 72, în Ploiești: apa are 10 - 20 de centimetri pe carosabil

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 72, între localitatea Stoenești și Ploiești, județul Prahova, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile (ploaie intensă într-un interval de timp scurt), s-a acumulat un volum considerabil de apă pe carosabil.

Apa are, la ora transmiterii știrii, aproximativ 10-20 cm, pe o distanță de circa 200 de metri, între km. 70 și 70+200 m.

Astfel, din această cauză, mașinile circulă cu viteză foarte redusă, de aproximativ 10 km/h.

Din acest motiv, polițiștii rutieir spun că s-a format o coloană de circa un kilometru.

 

Cod roșu de vijelii în Ilfov și încă un mesaj RO-Alert

 

Meteorologii au emis, marți, o nouă avertizare Cod roșu de ploi și furtună pentru București și mai multe localităţi din judeţul Ilfov. Autoritățile au transmis și un nou mesaj RO-Alert pentru zonele vizate.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică Cod roșu valabilă marți de la ora 16.50 până la ora 17.40 pentru județul Ilfov, localitățile: Jilava, Măgurele, Vidra, Bragadiru, Domnești, 1 Decembrie, Clinceni, Cornetu, Dărăști-Ilfov, Copăceni.

Se vor semnala local averse torențiale care vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

 

Pentru aceste localități a fost transmis un mesaj de avertizare prin sistemul Ro-Alert

 

Și în Buftea, Otopeni, Periș, Gruiu, Balotești, Moara Vlăsiei, Snagov, Ciolpani, Mogoșoaia, Tunari, Corbeanca din județul Ilfov este Cod roșu de ploi puternice și vijelii, până la ora 17.30.

În București este alertă de vreme rea până la ora 17.30. Meteorologii anunță local averse torențiale care vor acumula peste 20...25 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină.

Sub Cod roșu mai sunt, până la aceeași oră, localitățile Mihăilești, Adunații-Copăceni, Buturugeni, Singureni, Iepurești, Bulbucata din județul Giurgiu.

Cod roșu este, de asemenea, până la ora 17.30, în Brazi, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Poienarii Burchii, Șirna, Gorgota, Mănești, Cocorăștii Colț, Balta Doamnei, Tinosu din județul Prahova și Cornești, Crevedia, Cojasca, Ciocănești, Finta, Niculești, Butimanu, Bilciurești - județul Dâmboviţa.

Se vor semnala local averse torențiale care vor acumula peste 35 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel