Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ungaria. Patru români acuzați de fraudă, după ce au adunat donații pentru copiii surdo-muți
WhatsApp
Trei bărbați și o femeie, toți de orginie română, s-au prefăcut că strâng donații în beneficiul copiilor surdo-muți, defavorizați, pentru a obține bani înșelând oameni de bună credință.
Ungaria. Patru români, acuzați de fraudă, după ce au adunat donații pentru copiii surdo-muți

Potrivit rechizitoriului, inculpaţii de naţionalitate română, trei bărbaţi şi o femeie, s-au dat drept reprezentanți ai unei organizaţii neguvernamentale de ajutorare a persoanelor defavorizate şi s-au prefăcut că strâng donaţii în scopuri caritabile.

Făptuitorii au folosit acte fictive cu inscripția unei dintre organizațiile internaționale de ajutor pentru a-i înșela pe oamenii de bună credință. Formularele erau despre strângerea de fonduri în beneficiul copiilor surdo-muți, defavorizați. Inculpații nu au intenționat să doneze niciodată banii, pe care i-au primit în scopuri caritabile, scrie ugyeszseg.hu.

 

Ungaria. Patru români, acuzați de fraudă, după ce au adunat donații pentru copii surdo-muți 

 

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General din Budapesta, pe data de 1 noiembrie 2019, escrocii au prezentat formularele trecătorilor pentru a aduna bani  de donații. Inculpații au cauzat prejudicii în valoare totală de cel mult 50.000 HUF. Fapta lor a fost observată de polițiștii aflați în serviciu în apropierea locului și au luat măsuri. 

Pe 7 decembrie 2019, cei trei au mers la Lenti, în parcarea unui magazin. Unul dintre ei s-a prefăcut surdomut în timp ce predea formularele trecătorilor. Un trecători i-a predat inculpatului peste 1.000 de forinți. 

Procuratura acuză făptuitorii de abatere frauduloasă pentru strângere de fonduri. Parchetul raional a cerut instanței de judecată să ia o decizie de fond prin condamnarea celor trei să să-i amendeze.

Alți doi români au fost acuzați, de poliția maghiară, de deschiderea a 28 de conturi bancare în Kecskemet și în localități situate în jurul lacului Balaton. Cei doi se dădeau drept cetățeni danezi și italieni.

 

Ungaria. Doi români, care se prezentau drept italieni și danezi, au deschis zeci de conturi bancare pentru spălare de bani

 

În perioada februarie – aprilie 2021, cei doi români au deschis în total 28 de conturi în valută și forinți în mai multe sucursale din Kecskemét și în localități, situate în jurul lacului Balaton, prezentând acte de identitate false italiene sau daneze.

Unul dintre cei doi români a furnizat actele de identitate false pentru deschiderea conturilor pentru sine și partenerul său, care stabilea locul și ora deschiderii conturilor, iar, în unele cazuri, acționa ca interpret, a informat Bianka Réczicza, secretarul de presă al procuraturii județene Kecskemét.

Conturile bancare primeau fonduri obținute, în mod fraudulos, de la victime străine, de obicei, germane și spaniole, care erau apoi retrase de la ATM-uri din România și Olanda sau transferate în alte conturi străine, relatează baon.hu.

 

Ungaria. Doi români, care se prezentau drept italieni și danezi, au deschis zeci de conturi bancare pentru spălare de bani

 

Alertele interbancare au indicat că, în mai multe cazuri, fondurile nu au fost creditate, deoarece băncile au redirecționat fondurile către conturile victimelor. În ciuda acestui fapt, cei doi bărbați români au obținut cel puțin a 18 milioane de forinți, în aproximativ două luni.

Procuratura districtului Kecskemét îi acuză pe cei doi bărbați români, care au fost reținuți, de spălare de bani și falsificare de documente publice. Din acest motiv, procurorii au propus condamnarea celor doi români la închisoare, precum și confiscarea bunurilor deținute de aceștia și expulzarea celor din Ungaria. Cazul va fi judecat de Tribunalul districtual din Kecskemét. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel