Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tren plin cu pasageri a luat foc la Vâlcea
WhatsApp
Un tren cu pasageri a luat foc în România, în stațiunea Călimănești din județul Vâlcea. 

Aproximativ 70 de persoane s-au autoevacuat, miercuri, dintr-un tren care circula pe ruta Sibiu - Râmnic, după ce locomotiva garniturii a luat foc în timpul mersului, în apropierea haltei Turnu din staţiunea Călimăneşti, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit sursei citate, incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia electrică, trenul ajungând în staţia din Râmnic cu o întârziere de mai multe ore cu aproximativ o jumătate dintre călători, restul alegând să îşi continue călătoria cu mijloace de transport pe care şi le-au găsit singuri.

O parte dintre pasageri nu a mai vrut să urce în tren, după ce a fost stins incendiul



"Din fericire, nu au fost persoane rănite, călătorii existenţi, în jur de 70 de persoane, autoevacuându-se până la sosirea echipelor de intervenţie. La scurt timp de la sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins în fază incipientă, ulterior fiind asigurată răcirea compartimentului motor timp de aproape două ore. Cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la conductorii electrici neizolaţi corespunzător. Aproximativ jumătate din pasagerii din tren şi-au reluat călătoria cu alte mijloace de transport găsite individual, restul călătorilor aşteptând preluarea de către o altă garnitură", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

CFR Călători a anunţat pe site-ul companiei că a fost vorba de o degajare de fum la locomotiva trenului R 2064, pentru remorcarea şi repunerea lui în circulaţie în condiţii de siguranţă fiind trimisă o locomotivă de la Râmnicu Vâlcea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel