Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un suedez disperat cere ajutorul românilor pe internet. „Iubita mea vrea porumb fiert ca în România, are cineva idee despre ce vorbește?”
WhatsApp
Un suedez a cerut ajutorul românilor prin intermediul unei platforme de socializare cu privire la o situație „complicată”. Bărbatul povestește că iubita lui își dorește să mănânce porumb „ca în România” și nu înțelege ce înseamnă asta. 
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un suedez a cerut ajutorul românilor pe Reddit cu privire la o situație care este peste puterea lui de înțelegere. Suedezul a povestit internauților că prietena lui vorbește încontinuu despre pofta ei de porumb „ca în România” și nu înțelege de unde să-l cumpere și prin ce se diferențiază de soiul găsit în țara lui. 

„Prietena mea îmi vorbește încontinuu despre cât de mult își dorește să mănânce porumb fiert „ca în România”, dar nu găsește aici, în Suedia. Mă poate ajuta cineva să mă informeze despre ce vorbește? Știe cineva ce tip de porumb înseamnă? Ea mi-a povestit că este mai puțin dulce decât porumbul pe care îl găsim în Suedia.”, scrie bărbatul în postare.

Reacțiile românilor

”Este vorba de porumb obișnuit pe care trebuie să îl fierbi sau să îl pui pe grătar. Am impresia că porumbul găsit în Suedia este genul acela de porumb dulce. Mulți dintre români îl preferă pe cel care nu este dulce sau pe cel cules mai târziu pentru că își pierde din dulceață.”, și-a dat cu părerea un român. 

 

”Cred că cel despre care ea vorbește este porumbul dent, de fapt. Este foarte bun fiert, dar durează ceva timp să se înmoaie. 

 

Într-adevăr, există și posibilitatea că dulceața din porumb să dispară odată cu vârsta, așa că dacă porumbul pe care îl cumpărați în Suedia este proaspăt, acesta ar putea fi motivul pentru care este atât de dulce.

 

Încearcă să îl lași câteva săptămâni să se usuce și apoi vedeți dacă se schimbă ceva în ceea ce privește gustul.” , îl completează un internaut pe primul care a comentat la postare. 

 

”Se numește „Porumb de câmp”, este recoltat  mai târziu și este folosit în special pentru hrănirea animalelor. Nu este la fel de dulce și are un gust mai pământos. Existau câteva soiuri vechi care erau mai dulci (dar nu la fel de dulci ca porumbul dulce din ziua de azi), cum ar fi "8 randuri”. Este puțin probabil să găsiți porumb de câmp în magazine, dar foarte probabil la ferme.”, a explicat un român. 

 

 ”Te rog să îi spui prietenei tale că în ultimul timp nici în România nu găsești genul acesta de porumb. Am căutat toată vara și tot ce am găsit a fost porumb dulce. Și mie îmi este foarte poftă!”, a mai povestit cineva.

 

„Da, România este recunoscută pentru porumbul din Costinești”, se amuză cineva. 

 

”Poți găsi genul acesta de porumb în magazinele arăbești. Sunt român și de multe ori îmi potolesc poftele cu ajutorul bazarurilor arabe.”, a sfătuit un alt român.

 

”Spune-i prietenei tale să își roage părinții să-i trimită un pachet prin autobuzele internaționale. Părinții mei așa procedează cu orice tip de mâncăruri și ne trimit pachete mie și fraților mei în Norvegia. Altfel.. nu cred că va găsi ce își dorește.”, a scris un român stabilit în Norvegia. 

 

”Ei bine.. eu nu știam că porumbul poate fi dulce! Aflu lucruri noi în fiecare zi”, exclamă un user. 

 

”Postarea ta îmi amintește de un moment amuzant petrecut de Crăciun. Soția mea româncă m-a întrebat dacă vreau să mănânc „popcorn” și după ce i-am răspuns pozitiv, m-am trezit că în loc de floricele de porumb, mi-a adus un știulete de porumb fiert presărat cu sare.”, a povestit un bărbat. 

 

”Cred că sunt singura care preferă porumbul dulce și nu găsesc nicăieri destul de dulce?!”, se întreabă un utilizator după ce a citit zecile de comentarii ale românilor care spun că îl preferă pe cel neutru la gust. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel