Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român stabilit în Anglia laudă sistemul britanic de învățământ. Reacția românilor: ”Se duc cu drag la școală, că nu fac nimic!”
WhatsApp
Un videoclip în care un bărbat compară sistemul de învățământ românesc cu cel din Marea Britanie a stârnit mii de reacții printre români. ”Nu au ghiozdane cu 10 kg de cărți învățând o istorie fără folos sau alte materii inutile!”, se arată în descrierea postării. 
Foto: Captură de ecran / Sursa: Tiktok @ionutpromovarii

Un român stabilit în Marea Britanie a stârnit sute de reacții din partea conaționalilor după ce a comparat sistemul de învățământ britanic cu cel românesc, într-un videoclip postat pe Tiktok. Bărbatul face o paralelă dintre cele două sisteme de învățământ, făcând precizarea că în Marea Britanie copiii merg de drag la școală și nu se pune presiune pe ei cu temele acasă. 

„Este o diferență foarte mare (..) Copiii merg de drag la școală!” 

 

„Vreau să aduc în discuție această chestiune legată de școală, fraților. Anglia versus România. Știți și voi ce se întâmplă în România la școală și ce se întâmplă în Anglia. Este o diferență foarte mare. Sper că o să împărtășiți și voi online aceste lucruri, că poate o să se adopte și la noi. Aici în Anglia este foarte simplu: copiii merg de drag la școală.

Deci nu au în ghiozdan 15-20 de kilograme ca să le rupă coloana. Temele le fac în clasă, la sfârșitul orelor, la after-school și așa mai departe. Și dacă au teme, nu îi rup acasă cu foarte multe sarcini. Deci totul e lejer și se învață la capacitate maximă.

Încercați să luați aminte, vorbiți cu oamenii care sunt aici în Anglia și o să vedeți diferențele între România și Anglia la școală, pentru copiii voștri”, a povestit românul în videoclipul postat pe Tiktok. 

Reacția internauților 

Evident că reacțiile nu au întârziat să apară. Videoclipul are 20.000 de vizualizări și 183 de comentarii. 

Unii părinți au comentat povestind că sunt încântați de modul în care copiii lor sunt sprijiniți în școlile din Marea Britanie, în timp ce alții îl contrazic pe autorul videoclipului cu exemple concrete. 

 

”Ai uitat să menționezi că atunci când au dificultăți sunt ajutați, au profesori speciali care îi ajută cu temele.”

”Hai să nu exagerăm, nu e chiar așa. La liceu au teme acasă și ghiozdane pline de caiete și cărți, În rest, sunt de acord, merg de plăcere și nu se compară în veci cu România.” 

 

”Și ai mei merg cu drag. Când e weekend mă întreabă când merg iar la școală.” 

 

”Da, ai dreptate. Și eu am un copil aici, în Anglia, și e foarte bine la școală față de România” 

 

”Oare de ce copii care se întorc în România la școală sunt în urma cu doi ani? Că se învață mai mult acolo?” 

 

”Așa este și în Germania!” 

 

„Te asigur că nu e așa. La școala gimanzială au un rucsac plin de caiete. Plus teme încă 2-3 ore după ce ajung acasă.”

 

”Din toate comentariile aud numai vorbe de bine ... ai mei nu vor la scoala deloc...nu știu ce se intampla.” 

 

”Pai merg de drag, că nu fac nimic !

 

”100%! Și noi mergem fericiți în fiecare dimineață, chiar dacă plouă cu găleata, copiii tot fericiți sunt că merg la școală!” 

 

”Ai dreptate, dar depinde de școli și de profesori. Am avut colegi la școală în Londra cărora nu le-a plăcut și nu au vrut să meargă” 



VIDEO


 

@ionutpromovari Nu au gheozdane cu 10 kg de carti invatand o istorie fara de folos sau alte materi inutile! school #foryou #tiktok #pentrutine #fyyyy #informed #mesage #breakingnews#pentrutine#fyyyy #uk#trend #romania #bucuresti #pentrutine #fyyyy #foryou#tiktok#london #uk #tiktok #pentrutine #fyyyy #copii #professor #scoala ♬ In the presence of Angels - Braam Official

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel