Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român revoluţionează Internetul: Web 3.0. Ce este SourceLess, Noul Web - mai sigur și mai rapid?
WhatsApp
SOURCELESS, proiectul dezvoltat de un tânăr din România – Alexandru Stratulat - creează un nou Web. Unul mult mai rapid decât World Wide Web, mai eficient şi mai sigur pentru utilizatori.

Publicitate

Web 3.0 (World Wide Blockchain) nu este un nou Internet, ci o versiune mult îmbunătăţită a actualului World Wide Web. Platforma SourceLess a fost construită plecând de la premisa că tehnologia Blockchain reprezintă viitorul în raport cu felul în care navigăm şi comunicăm în lumea virtuală, cu infinite posibilităţi de a ne face viaţa mai simplă, de a ne conecta cu oameni din orice colţ al lumii, în siguranţă, şi de a beneficia de avantajele pe care le aduce Inteligenţa Artificială.  

Resursele Web 3.0 sunt utilizate prin tehnologia Peer-to-Peer şi Distributed Ledger, pot fi accesate de utilizator printr-o soluţie de software numită platforma SourceLess, care utilizează protocoale diferite de World Wide Web.  

“Încă din anul 1989, de la inventarea www, de către Tim Berner Lee, până în ziua de astăzi , ne-am lovit de foarte multe probleme de securitate, care nu şi-au avut rezolvarea. Până acum. Astăzi, Sourceless propune cea mai simplă soluţie, dar extrem de complexă în simplitatea ei, aceea de a nu permite existenţa oricărui tip de malware. Aceasta cred că este cea mai importantă calitate pe care o putem oferii lumii. Liniştea şi siguranţa identităţii noastre, precum şi proprietatea directă şi inviolabilă asupra digitalizării omului.”, spune Alexandru Stratulat, fondatorul SourceLess, citat de Mediafax.

Ce este Sourceless, Noul Web - mai sigur și mai rapid?

 

SourceLess este un sistem hibrid de Blockchain: public şi privat, care îi permite fiecărui utilizator să lase la vedere doar acele date pe care chiar doreşte să le facă publice. “Mi-aş dori ca cineva să îmi poată vedea picturile, operele mele de artă, dar să nu aibă acces la detaliile contului meu bancar, şi nici nu aş vrea ca cineva să îmi ştie conturile de Social Media… doar pe cine aleg eu.”, explică Bogdan Voinea, unul dintre Co-Fondatorii SourceLess, avantajele acestui sistem hibrid.  

În plus, platforma SourceLess permite unificarea sub acelaşi standard a tuturor Blockchain-urilor existente, iar prin criptarea end-to-end a datelor, toate resursele digitale devin incoruptibile. ”Beneficiile majore ale platformei SourceLess nu vin la pachet cu o serie de constrângeri pentru un utilizator neexperimentat, sistemul este construit de aşa natură încât oricine îl poate accesa extrem de simplu.  Poate beneficia de resursele digitale de care are nevoie, fără să fie nevoit să înveţe şi detaliile tehnice care fac funcţional Web 3.0. Un alt beneficiu al utilizatorilor derivă din sistemul nou de adrese digitale creat de SourceLess, STR.domain, care permite fiecărui utilizator să aibă pe viaţă, un domeniu, o adresă virtuală în platformă, care nu poate fi supusă controlului unui terţ, adică fie a altui utilizator, a unei companii private sau instituţii publice.“, explică Iulian Bondari, unul dintre Co-Fondatorii platformei SourceLess.  

Utilizatorii SourceLess au la dispoziţie o serie extrem de lungă de facilităţi, în continuă dezvoltare, pe care le pot folosi: de la posiblitatea de a-şi construi propriul Blockchain până la un serviciu de mesagerie care presupune comunicarea directă, fără intermediar, ceea ce garantează securizarea completă a comunicaţiilor. Aplicaţiile practice ale utilităţilor platformei în zona de business devin, astfel, nelimitate.  

Un român revoluţionează Internetul: Web 3.0

 

Alexandru Stratulat, este cel care a creat limbajul de programare A.R.E.S, tocmai pentru a-i ajuta pe utilizatorii platformei care au cunoştinţe de bază de coding să creeze sisteme complexe, care să aibă o listă lungă de funcţii utile, care să genereze soluţii simple şi eficiente pentru problemele pe care orice pasionat de tehnologie sau antreprenor vrea să le rezolve.  

“Încă de la dezvoltarea smart contractelor din Blockchain-ul Ethereum, mi-am pus problema dificultăţii în a interoga, utiliza, software-urile dedicate. De aceea, odată cu apariţia solutiilor de tip text to programming şi a necesităţii unei soluţii unice de a putea lucra într-un mod direct cu Blockchain-ul, am început prin a construi arhitectura unui limbaj uşor de utilizat, care cu ajutorul AI ne poate oferi o soluţie upgradată, pentru secolulul XXI, dar şi utilizabilă de către cei non-tehnici”,  spune Alexandru Stratulat.  

SourceLess este o platformă care creşte organic şi care se bazează şi pe creativitatea, inventivitatea şi nevoia de inovare permanentă a utilizatorilor săi, care pe baza folosirii unei chei unice au parte de intimitatea de care au nevoie pentru a comunica, inova şi genera soluţii noi, în siguranţă. 

SourceLess este produsul unui efort integrat de a duce tehnologia Web pe o treaptă superioară. Fondatorul ecosistemului, Alexandru Stratulat şi co-fondatorii  Iulian Bondari şi Bogdan Voinea au competenţe diferite, care au ajutat la îmbunătăţirea permanentă a platformei.

Despre Platforma Blockchain

 

Un inginer de software, un web & graphic designer şi un specialist din zona de bussines development au reuşit să înţeleagă cele mai mari nevoi ale utilizatorilor activi de tehnologie şi să găsească pentru problemele de securitate şi eficienţă a gestionării datelor cele mai rapide şi complexe soluţii, mizând pe faptul că tehnologia Blockchain reprezintă cu mult mai mult decât crearea şi tranzacţionarea de cryptomonede.

Acesta este şi motivul pentru care la repetatele întrebări legate de momentul neprielnic în care platforma este lansată în spaţiul public, echipa răspunde prin respectarea acelui roadmap pe care şi l-a propus de la bun început şi consideră că temerile celor care văd acum cum piaţa de cryptomonede încasează lovitură după lovitură sunt doar temeri temporare, mai ales pentru că tehnologia viitorului se construieşte pe principii solide, care vor oferi beneficii la nivel global.  

Platforma Blockchain nu înseamnă, în primul rând, cryptomonedă, ci o experienţă complet nouă a comunicării digitale şi folosirea unui minimum de energie pentru o serie extrem de lungă de beneficii. “Printre acestea se numără consumul scăzut de energie, care face ca platforma SourceLess să fie una extrem de atentă şi prietenoasă cu mediul. Tehnologia zk-SNARK permite ca nodul Blockchainului SourceLess să ocupe cel mult 1Mb, ceea ce presupune un consum de energie extrem de redus. Prin comparaţie, alte Blockchains folosesc pentru un nod cel puţin 2,5 GB. Nodul SurceLess poate să fie instalat pe orice device care deţine minimum de spaţiu, chiar şi pe un bec smart.”, detaliează Iulian Bondari, unul dintre co-fondatorii platformei SourceLess.  

O dovadă în plus că platforma SourceLess este atât de prietenoasă cu mediul vine şi din lista partenerilor deja existenţi în proiect, care dezvoltă soluţii de folosire a energiei regenerabile, cum ar fi Qommodity QAAA şi Pluspunkt Energie.  

Echipa SourceLess din România numără în prezent aproape 30 de specialişti, de vârste diferite, care au expertiză în programare, software design, tehnologie blockchain, comunicare, web & graphic design, business development, Inteligenţă Artificială şi consultanţă de business.  

În acest moment, companiile partenere folosesc tehnologii SourceLess în valoare de aproape 12 miliarde dolari. Iar platforma SourceLess, tot la acest moment, are în spate o tehnologie de 2,7 miliarde dolari. 

Mediu virtual mai sigur, mai uşor de utilizat şi cu mai multe beneficii pentru utilizator

 

Pentru că noi considerăm tehnologia Blockchain nu doar o înşiruire de date sofisticate pe care o înţeleg mai ales cei cu pregătire în domeniul IT, ci o tehnologie cu potenţial enorm de a îmbunătăţi calitatea vieţii fiecăruia dintre noi, chiar dacă suntem mai puţin alfabetizaţi tehnologic, am adus la un loc oameni cu viziune similară legată de modelarea viitorului, cu valori comune şi dorinţa de a face bine. Împreună cu partenerii de la Qommodity, pe 28 iunie, am organizat la Constanţa un eveniment privat cu partenerii şi susţinătorii proiectelor noastre. Ne dorim să găsim, împreună, cele mai potrivite soluţii tehnice pentru cele mai importante probleme ale prezentului prin discuţii deschise, nu o înşiruire de prezentări. Intenţia SourceLess şi Qommodity este de a transforma acest eveniment privat într-un summit Blockchain anual, în cadrul căruia să putem pune laolaltă cunoştinţele, abilităţile şi proiectele celor care îşi doresc să construiască un mediu virtual mult mai sigur, mai uşor de utilizat şi cu mai multe beneficii pentru utilizator.  

Parteneriatul cu cei de la Qommodity este unul puternic, deja testat prin crearea primului security token din lume, prima cryptocurrency cu ISIN number dedicat. La fel ca partenerii noştri de la Qommodity, credem că energia verde reprezintă energia viitorului deloc îndepărtat şi că resursele naturale trebuiesc monetizate inteligent, cu respect faţă de mediu şi faţă de cei care le deţin. Respectul pentru mediu presupune înainte de toate respectul pentru oameni, pentru fiecare individ în parte, de aceea, SourceLess are un parteneriat solid cu Organizaţia Internaţională a Drepturilor Omului, OIDO, care nu se traduce doar printr-un acord formal, semnat pe hârtie, ci prin introducerea în codul sursă al platformei SourceLess a 30 de articole din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Echipa SourceLess susţine permanent aceste valori prin acţiunile de voluntariat pe care le face, prin asocierile din zona de business cu specialişti şi antreprenori care nu doar împărtăşesc aceleaşi valori, dar le şi sprijină prin acţiuni concrete şi o filosofie sănătoasă de business.

Pe 28 iunie, în cadrul evenimentului privat de la Constanţa, partenerii de la OIDO au fost alături de noi şi pentru că o discuţie deschisă despre viitorul tehnologiei blockchain nu poate să fie purtată fără a dezbate şi drepturile şi protecţia fiecărui utilizator în mediul virtual. Ne dorim să creem tehnologii care ne schimbă lumea făcându-ne viaţa mai uşoară, dar fără să ne ciuntească intimitatea şi fără să ne ia din drepturile individuale şi colective.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
pixel