Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român încasează lunar o pensie de 94.000 de lei, cea mai mare din țară: ”Mi se pare absolut corect”
WhatsApp
În timp ce peste un milion de pensionari români trăiesc în fiecare lună cu o pensie minimă, există un pensionar care încasează lunar aproape 20.000 de euro ca pensie.
foto: freepik.com

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, aduce în atenție faptul că aproximativ 1.200.000 de români trăiesc cu o pensie minimă de 1.125 de lei lunar. Această informație a fost evidențiată în cadrul unei întrebări adresate ministrului, iar răspunsul său a subliniat realitatea financiară dificilă a unui număr semnificativ de pensionari din România.

În contrast, la celălalt pol al spectrului, există pensii care depășesc notabil suma de 90.000 de lei, adică peste 18.000 de euro lunar. Ministrul Muncii a specificat că aceste sume reprezintă pensii contributive și că se regăsesc în principal în rândul cotizanților din domeniul bancar. A subliniat că această situație este rezultatul contribuțiilor sociale consistente achitate la bugetul de stat de către acești beneficiari, considerând-o dreaptă și corectă.

Este o pensie contrbutivă

 

Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect”, a explicat ministrul Muncii.

Simona Bucura Oprescu a subliniat și importanța plății contribuțiilor sociale în timpul activității profesionale, evidențiind că mulți români nu înțeleg suficient de bine importanța declarării corecte a muncii desfășurate și achitarea contribuțiilor corespunzătoare la bugetul de stat.

”Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi. Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriți de la statul român”, a conchis ministrul Muncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel