Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român din Marea Britanie povestește cât de grea e viața în străinătate: „Am pus lacătul la dulap la bucătărie, ca să nu-mi mai fure mâncarea”
WhatsApp
În Marea Britanie, experiența românilor poate fi uneori una halucinantă, cu provocări neașteptate și situații incredibile care definesc viața în străinătate. Un recent incident petrecut lângă Manchester ilustrează perfect această realitate: un conațional a ajuns să pună lacătul pe unul dintre dulapurile din bucătărie pentru a-și proteja mâncarea de posibile furturi.
Un român din Marea Britanie povestește cât de grea e viața în străinătate: „Am pus lacătul la dulap la bucătărie, ca să nu-mi mai fure mâncarea” / Foto: Facebook

Ionuț Oprea, un român stabilit în Regatul Unit, a devenit purtătorul unei povești care aruncă lumină asupra greutăților cu care se confruntă uneori comunitatea românească din străinătate. El povestește despre un incident care i s-a întâmplat unui prieten apropiat și care a devenit subiect de discuție pe rețelele sociale.

"Prietenul meu a fost nevoit să pună lacătul pe dulapul din bucătărie pentru că a început să-i dispară mâncarea", a dezvăluit Ionuț, pentru publicația Anunțul UK

"Băiatul a fost sincer și mi-a povestit... Prietena lui a făcut o tavă cu coapse și cartofi la cuptor... iar el când a venit acasă de la muncă și a vrut să se pună la masă... a găsit coapsele mâncate... Din câte am înțeles, sunt 9 sau 10 în casă, dar niciunul dintre colegii de casă nu a recunoscut nimic, iar el de atunci ține totul sub lacăt", mai spune el.

Acest incident subliniază dificultățile cu care se confruntă mulți români care lucrează și locuiesc în Marea Britanie. Deși este o țară prosperă și cu oportunități de muncă, viața în străinătate poate fi adesea mai dificilă decât se așteaptă unii.

 

„Așa e străinătatea, fraților, nu ne mai judecați”

 

Pe lângă incidentul cu lacătul pus pe dulap, Ionuț a subliniat și alte aspecte ale vieții românilor în Marea Britanie, inclusiv presiunile sociale și financiare pe care le resimt mulți dintre aceștia.

„Așa e străinătatea, fraților, nu ne mai judecați... și nu mai spuneți că suntem zgârciți dacă nu dăm de băut când venim în România... Că nu știe nimeni cât de grea e viața în Anglia. Cel puțin, la Londra, e plin de conaționali de-ai noștri care locuiesc în aceste condiții", spune Ionuț Oprea, a subliniat el.

Incidentul din Manchester a devenit un subiect de discuție în comunitatea românească din Marea Britanie, stârnind empatie și reflectare asupra realității dificile cu care se confruntă mulți dintre concetățenii lor în străinătate. Este un semnal că, în ciuda succeselor și realizărilor, viața în străinătate poate fi adesea plină de provocări neașteptate și că sprijinul reciproc și înțelegerea sunt vitale pentru a depăși aceste dificultăți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel