Liviu Bledea (40 de ani) a lucrat în Italia mai bine de un deceniu şi anul acesta s-a hotărât să vină în ajutorul comunităţii pe care a lăsat-o în urmă, în oraşul natal, Sighetu Marmaţiei. A cumpărat o ambulanţă din Italia, pe care a donat-o apoi Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.
Liviu Bledea, în vârstă de 40 de ani, a plecat din oraşul său, Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, în urmă cu 11 ani, să-şi găsească un rost în Italia. În Peninsulă, a muncit mai întâi în domeniul construcţiilor, apoi ca şofer de TIR, pentru ca în final să se întoarcă în construcţii. Cert este că nicio clipă nu a făcut rabat la muncă, pentru că a visat la un viitor mai bun pentru familia sa: o soţie şi un băieţel de aproximativ 1 an.
În cei 11 ani de Italia, Liviu Bledea s-a întors periodic acasă, în Sighetu Marmaţiei, ultima oară cu un an în urmă, când a putut constata care sunt problemele cu care se confruntă comunitatea în care a crescut. Astfel, el a aflat că există probleme la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, mai precis, că nu există suficiente ambulanţe pentru transportul bolnavilor. Aşadar, sigheteanul a decis să vină în ajutorul comunităţii şi, cu bani strânşi la muncă în Italia, a demarat procedurile de achiziţionare a unei ambulanţe din Milano, o autospecială pe care ulterior a donat-o Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei.
„Am făcut acest gest strict pentru a veni în ajutorul altor oameni, al celor care au nevoie. Şi, bineînţeles, m-am gândit în primul rând la comunitatea din care am plecat. La Spitalul din Sighetu Marmaţiei chiar era şi este nevoie de ajutor. După ce am fost în vizită în ţară anul trecut, mi-am zis că, dacă statul român nu face nimic, noi de ce nu am putea face, din puţinul pe care îl avem? Nu vreau să creadă lumea că eu sunt milionar sau aşa mai departe. Din puţinul pe care îl am dau şi la alţii. Eu am văzut cum fac cei din Italia şi acelaşi sistem se poate implementa şi aici: uniţi mână de la mână. Sunt şi la noi persoane, cum zic italienii, care sunt pentru bine, dar majoritatea sunt doar pentru ei. Am avut foarte multe de învăţat dincolo şi m-am lovit de câteva lucruri care m-au marcat. Atunci am zis că dacă pot să fac un bine, îl fac", îşi justifică gestul Liviu Bledea.
„Demersurile au durat. Le-am explicat în primul rând celor de la Prefectura de la Milano ce vreau să fac cu ambulanţa. Am dat o declaraţie pe proprie răspundere că vreau să fac o donaţie şi intenţia mi-a fost acceptată până la urmă. Am înmatriculat mai apoi ambulanţa pe numele meu, i-am făcut asigurarea şi abia apoi am putut să o donez. Toată această procedură durează foarte mult", a mai adăugat Liviu Bledea. Toată povestea, pe adevărul.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News