Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român, artizanul unei lovituri ca în filme în Belgia: Comerciant de aur jefuit într-o cameră de hotel din Anvers
WhatsApp
Parchetul din Anvers a cerut miercuri opt ani de închisoare împotriva a trei bărbați suspectați de implicare într-un jaf brutal asupra unui comerciant de aur italian. Victima a fost bătută crunt și jefuită de aur și bijuterii în valoare de 150.000 de euro în camera sa de hotel din Anvers.

Victima, un bărbat în vârstă de cincizeci și ceva de ani din apropierea orașului Vicenza din nordul Italiei, călătorise la Anvers în octombrie 2022 pentru a face comerț cu aur și bijuterii. Acesta rezervase o cameră de hotel la Hotelul Century din Pelikaanstraat, vizavi de intrarea în Gara Centrală. Marți, 25 octombrie, bărbatul luase masa în zona De Keyserlei și s-a dus la hotelul său în jurul orei 21.30.

"În camera sa, a fost atacat. A fost apucat de gât, iar tâlharul a încercat să îl stranguleze. A primit lovituri și a suferit o fractură de maxilar", a povestit procurorul. Hoții au fugit cu geanta victimei, care conținea bijuterii și aur în valoare de 150.000 de euro.

Dispozitiv de urmărire în geanta cu bijuterii

 


În geantă se afla însă și un dispozitiv de urmărire GPS. Acest dispozitiv i-a condus pe polițiștii chemați la o mașină parcată în Hoboken. Echipa de intervenție mai rapidă s-a poziționat în apropiere și, câteva momente mai târziu, a văzut doi bărbați părăsind o proprietate din Doctor Jennerstraat și îndreptându-se spre Skoda Octavia. Cei doi au fost reținuți.

"Pe mâinile lor erau urme de sânge, în mașină era o pungă de haine pătate de sânge, iar în mașină a fost găsită geanta goală a victimei", a declarat procurorul. Cei doi bărbați din mașină, Bouvaïsar G. (52 de ani) și Tihomir M. (45 de ani), au negat că ar fi avut vreo legătură cu un jaf. Potrivit lui G., geanta fusese aruncată pe terasa sa, iar soția sa l-a rugat să o arunce. Imaginile camerelor de luat vederi i-au situat pe bărbați în apropierea victimei în seara evenimentelor, dar acuzarea consideră că aceștia nu sunt autorii, deoarece arătau diferit pe imaginile de la hotel. Potrivit acuzării, cei doi au fost cu ochii pe victimă înainte de jaf.

Jaful violent în sine a fost comis de Parviz G. (39 de ani), un bărbat din Leuven. Mașina sa a apărut pe imaginile de pe camerele de supraveghere, iar când G. a fost arestat în decembrie, acesta a făcut rapid mărturisiri. El a declarat că avea datorii mari la un român și că acesta l-a obligat să participe la jaf, după care datoriile sale ar fi fost achitate. G. nu a vrut să dea numele acelui român de teamă.

Românul rezervase camera de deasupra bijutierului jefuit

 

Cu toate acestea, bărbatul de origine română a putut fi identificat; el rezervase camera de hotel peste victimă. I.F. a fost căutat, dar nu a fost găsit, el nu va fi judecat în acest proces. Cei trei bărbați care au fost judecați au condamnări anterioare, iar acuzarea dorește acum ca aceștia să execute opt ani de închisoare.

Bouvaïsar G. și Tihomir M. au susținut și miercuri că nu au avut nicio legătură cu jaful și că geanta nu era a lor, ci fusese aruncată de niște străini pe terasa lui G.. Faptul că fuseseră observați în cartier nu era ceva ciudat, ei frecventau regulat cafeneaua de acolo. "Acuzarea spune aici că au existat urme de sânge pe mâinile lor, oricine se uită la fotografiile mâinilor lor nu va vedea nici măcar o picătură pe ele", a declarat maestrul Gilles Snelders pentru M. "Clientul meu se afla în locul nepotrivit la momentul nepotrivit, dar nu se poate găsi absolut nicio legătură între el și hotel. Cei doi bărbați au cerut achitarea.

Victima a murit luna trecută, în Italia

 

Parviz G. a mărturisit jaful și a descris circumstanțele. El a susținut că a participat în mod forțat pentru a-și plăti datoriile. Avocatul său, Manu Bande, a explicat că bărbatul a fost supus unor presiuni timp îndelungat, a primit amenințări și a fost "bătut măr" în fața casei sale. "Nu contestăm vinovăția, dar partea lui este limitată, cer instanței o pedeapsă cu amânarea eliberării condiționate", a spus el. Bărbatul însuși a mai fost întrebat de către judecător cum se face că a existat un contact telefonic între numărul său și cel al lui Bouvaisar G., deși au susținut că nu se cunosc. "Nu l-am sunat niciodată, dar soția mea a folosit acel număr pentru a lua comenzi de prăjituri", a spus el.

Victima a călătorit înapoi în Italia după jaf. Din păcate acesta nu a apucat să vadă dacă i se face dreptate, căci a murit acolo luna trecută din cauza unei boli persistente. Verdictul în acest dosar va fi dat pe 27 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
27 noi 2023, 12:43
DCNews.ro
28 noi 2023, 18:36
Spectacola.ro
28 noi 2023, 13:54
DCNews.ro
28 noi 2023, 18:36
DefenseRomania.ro
15 noi 2023, 18:37
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
Astrosens.ro
22 noi 2023, 14:46
DCBusiness.ro
27 noi 2023, 23:27
Spectacola.ro
28 noi 2023, 13:54
DCMedical.ro
27 noi 2023, 12:43
ParintiSiPitici.ro
28 noi 2023, 10:18
RadioDCNews.ro
28 noi 2023, 11:12
DefenseRomania.ro
15 noi 2023, 18:37
Astrosens.ro
22 noi 2023, 14:46
ParintiSiPitici.ro
28 noi 2023, 10:18
DCBusiness.ro
27 noi 2023, 23:27