Conform informațiilor transmise de polițiștii care au anchetat acest caz, în octombrie și noiembrie 2019 au existat mai mult plângeri conform cărora – prin metoda skimming – au fost golite conturile a 17 persoane, scrie cancan.ro.
În urma cercetărilor desfășurate, s-a stabilit că infractorii erau doi români. Presa indoneziană îi prezintă drept Solomes și Kristea. Cancan.ro a obținut informații conform cărora este vorba despre Vasile S., din Negrești-Oaș, Satu-Mare, și C. – alias CRR – din Craiova. Acesta din urmă este cel care a supraviețuit intervenției polițiștilor și, din punctul său de vedere – transmis printr-un apropiat -, aceștia nu au acționat conform legii, împușcându-l pe Vasile S., deși situația nu reclama o astfel de intervenție letală.
Reprezentanții poliției, preluați de presa indoneziană, susține că Vasile S. s-a opus arestării, încercând să sustragă arma unui polițist. Conform altor surse mass-media indoneziene, Vasile S. a reușit să sustragă arma polițistului, ceea ce a dus, inevitabil, la o tensiune extremă și la riposta polițiștilor prezenți. Dar semnele de întrebare rămân. Sursele oficiale transmit că oamenii legii au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, Vasile S. fiind împușcat. A fost transportat la spitalul Fatmawati, numai că medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui.
Dar un apropiat al supraviețuitorului C. a declarat – pentru cancan.ro, că Vasile S. nu a încercat să sustragă arma vreunui polițist. Și asta pentru că, fiind suprins în flagrant delict în fața automatului bancar, nu s-a opus arestării. "Doar a vociferat", spune apropiatul acestuia, iar polițiștii au tras în el și l-au ucis "ca pe un câine". Ceea ce pune acțiunea polițiștilor într-o cu totul altă lumină, iar Ministerul de Externe al României trebuie să se implice, de urgență, în acest caz. De altfel, polițiștii indonezieni au declarat, public, că vor colabora cu reprezentanții Ambasadei României la Jakarta.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News