Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a fost arestat în Spania și i s-a confiscat mașina după ce a prezentat actele unei alte persoane la controlul polițiștilor 
WhatsApp
Un român din Spania a folosit actele pierdute de un alt individ pentru a se legitima în fața poliției. 
Spania. Doi români au fost prinși de poliție după ce au jefuit trei unități comerciale în aceeași zi

Garda Civilă din Inca a arestat un tânăr de 33 de ani, de naționalitate română, sub suspiciunea de uzurpare a identității, după ce a fost prins conducând un vehicul a cărui proprietate nu a putut fi demonstrată.

Totul s-a întâmplat ieri, când o patrulă a Gărzii Civile, care patrula discret pe promenada Sa Calobra, în Palma de Mallorca, pentru a preveni infracțiuni, a observat trei persoane — o femeie și doi bărbați — având un comportament suspect. Aceștia păreau să corespundă descrierilor unor suspecți implicați în infracțiuni legate de furturi și alte delicte comise în zonă.

Polițiștii i-au urmărit până la o parcare unde o a patra persoană îi aștepta într-o mașină. Agenții au decis să-i oprească și să le verifice identitatea. Când i-au cerut șoferului documentele mașinii, acesta a spus că vehiculul era închiriat, dar nu a putut prezenta niciun contract de închiriere.

Românul a înscris mașina pe numele altei persoane, folosind actele găsite

 

După ce agenții au verificat baza de date, au descoperit că mașina aparținea unei persoane fizice, nu unei companii de închirieri auto. Confruntat cu acest fapt, șoferul a schimbat povestea, spunând că prietenul său i-a împrumutat vehiculul.

Anchetatorii au sunat persoana care figura ca proprietar în baza de date pentru a-l informa despre situație. Acesta a negat că ar avea vreo mașină înregistrată pe numele său. Așa că i s-a recomandat să depună o plângere pentru uzurparea identității.

Agenții au confiscat vehiculul, care a fost dus la sediul Gărzii Civile din Inca, deoarece șoferul nu a putut demonstra că era proprietarul de drept.

Proprietarul real al vehiculului s-a prezentat ulterior la secția de poliție pentru a depune o plângere, menționând că nu îl cunoaște pe șofer și că, în urmă cu un an, și-ar fi pierdut documentele.

Ca urmare a acestor fapte, Garda Civilă l-a arestat pe șoferul vehiculului pentru uzurparea identității, urmând să fie prezentat în fața instanței în cursul zilei de astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel