Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un producător TV și-a dat FOC în sediul televiziunii
WhatsApp
Un producător TV algerian a murit joi după ce a suferit arsuri grave în urma unei tentative de autoimolare la începutul lunii ianuarie, petrecută în sediul unui post de televiziune, pe care îl acuzase că refuză să îi achite onorariile cuvenite, a anunţat familia sa, citată de AFP. 

Pe 7 ianuarie, Youcef Goucem, producător de televiziune, s-a stropit cu un lichid inflamabil şi şi-a dat foc în holul sediului central al postului de televiziune privat Dzair TV, căruia îi ceruse în van, potrivit rudelor sale, să îi achite facturile asociate unui foileton difuzat în 2017.

Gestul lui a provocat un val de emoţie colectivă în Algeria, în special în industria cinematografică şi de televiziune, iar 100 de profesionişti din acest domeniu - producători, regizori, actori şi tehnicieni - au denunţat multiplele obstacole, considerate factori de anxietate, cu care se confruntă în activitatea lor.

"Tatăl meu a murit în această dimineaţă în spitalul Douera din Alger. Tocmai împlinise 61 de ani", a declarat fiul său, Yacine Goucem, pentru AFP. "I-am făcut o vizită luni. Se simţea mai bine, iar medicii ne-au asigurat că răspundea bine la tratament".

După gestul teribil făcut de Youcef Goucem, postul Dzair TV, deţinut de un cunoscut patron algerian, Ali Haddad, CEO-ul celei mai importante companii algeriene din domeniul lucrărilor publice şi un apropiat al preşedintelui ţării, a regretat într-un comunicat existenţa "unui diferend comercial care, din nefericire, s-a transformat într-o dramă".

Cu puţin timp înainte de a încerca să se autoimoleze, Youcef Goucem ieşise dintr-o şedinţă cu noul director general al postului, care "l-a asigurat că va sprijini solicitarea sa şi modul în care cererea lui va fi tratată de către serviciile administrative, în ziua următoare", potrivit comunicatului dat publicităţii de Dzair TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel