Muncitorul român, în vârstă de aproximativ 30 de ani, alături de doi colegi de aceeași naționalitate, au decis să protesteze pe un șantier aleatoriu pentru că nu își primeau salariul și din cauza lipsei echipamentului de protecție adecvat. Mai mult, unul dintre ei s-a urcat pe schelele montate pentru lucrările de reabilitare a clădirii și a amenințat că sare de acolo, amplificând tensiunea situației, conform presei străine.
În ciuda intervenției rapide a autorităților și a echipelor de intervenție, inclusiv carabinieri, pompieri și personal medical de urgență, muncitorul român a refuzat inițial să coboare și să renunțe la gestul său extrem. În acel moment, atenția s-a îndreptat spre cauza specifică a protestului său, respectiv neplata muncii, o problemă cu care se confruntă adesea lucrătorii migranți în Europa.
Ulterior, Eugenio Russo, un alt patron a decis să plătească salariile, deși nu erau angajații săi.
„Muncitorii reperați pe acoperișul clădirii nu fac parte din societatea care efectuează în prezent lucrări de renovare a clădirii și nu erau nici angajați și nici nu efectuau vreo lucrare pe șantierul în sine. Dimpotrivă, au ales clădirea ca simplu loc de demonstrație și s-au urcat pe acoperiș de bunăvoie, în mod deliberat fără protecție individuală, pentru a protesta față de proprietarul lor, L.M. Scaffolding, în legătură cu problemele legate de plățile neîncasate pentru lucrările efectuate pe alte șantiere.”, spune el.
Situația a fost rezolvată de antreprenorul prezent pe șantier care, deși nu a fost implicat direct sau indirect în această afacere, a simțit disperarea muncitorilor din cauza neplății salariilor și, din simțul umanității și fără a fi legat de vreo relație cu muncitorii, a fost de acord să plătească salariile lipsă, așa cum se plângeau muncitorii, pe cheltuiala sa, pentru a liniști toate sentimentele de furie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News