Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un milion de europeni nu au acces la surse sigure de apă
WhatsApp
   

În prezent, în Europa, un milion de persoane nu au acces la surse sigure de apă, ceea ce reprezintă circa 2% din populația continentului.

Țările cu cele mai mari nevoi de aprovizionare cu apa curentă și salubritate, după cum arată datele colectate în volumul "Cartea albă privind economia apei", publicată în acest an de McGraw-Hill Education - SUA, și în care sunt analizate provocările legate de gestionarea acestei resurse la scară globală și domestică, sunt Polonia, România și Cehia.

Un fapt care atrage atenția este că între anii 2004 și 2013, peste 70 de milioane de europeni au putea avea, pentru prima dată, surse de apă îmbunătățite. Adică, în 2016, Uniunea Europeană a investit 150 de milioane de euro pentru creșterea serviciilor de apă și canalizare.

La polul opus față de România, țările cu cel mai mare consum de apă pe persoană pe zi sunt: Norvegia 200 litri, Grecia și Portugalia cu 185 litri, Suedia cu 160 litri și Franța cu 150 de litri. 

O persoană are un necesar zilnic de apă între 50 și 100 l pentru a se asigura că îi sunt îndeplinite nevoile de bază, afirmă Organizația Mondială a Sănătății.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel