Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un medic olandez, care a ucis cinci pacienți, arestat în România
WhatsApp
Un medic din Țările de Jos, căutat pentru acuzații de omor, a fost arestat la București. Bărbatul era urmărit internațional pentru că ar fi ucis prin tratamente empirice nu mai puțin de cinci pacienți suferinzi de cancer.

Originar din Aruba, teritoriu aflat sub jurisdicția Regatului Țărilor de Jos, bărbatul de 68 de ani a fost localizat la București și încătușat, relatează Știrile PRO TV. De câteva săptămâni bune, autoritățile de la Haga au cerut tuturor țărilor europene să-l prindă, să-l încătușeze, prin sistemul SIRENE.

A fost localizat în Sectorul 6 al Capitalei și încătușat, iar, miercuri, Judecătorii Curții de Apel București au decis ca fostul medic oncolog să fie arestat provizoriu în vederea predării către autoritățile din Țările de Jos, asta pentru că pe numele său este emis un mandat european de arestare. Acuzațiile sunt dintre cele mai grave: de la omor, la exercitarea unei profesii care a provocat suferință și până la înșelăciune.

Autoritățile olandeze susțin că din 2016, după ce i-a fost retras dreptul de liberă practică, acesta a continuat să trateze pacienți suferinzi de cancer folosind tratamente empirice. Cinci oameni și-au pierdut viața și cazul a ajuns în atenția autorităților judiciare, care, într-un final, după ce au audiat mai mulți martori și au făcut și percheziții, au stabilit că e un suspect care trebuie imobilizat, trebuie reținut și încătușat, lucru care s-a întâmplat.

 

Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă cel puțin 20 de ani de închisoare

 

Există însă o procedură care trebuie urmată. Practic, procurorii de la Parchetul Curții de Apel București, care se ocupă de aceste formalități, au la dispoziție două săptămâni să traducă mandatul european de arestare emis de autoritățile de la Haga, iar apoi,eventual să se decidă, la aceeași instanță, predarea lui către autoritățile olandeze pentru continuarea anchetei și, evident, a procesului.

Dacă va fi găsit vinovat de aceste acuzații atât de grave, fostul medic oncolog, care s-a stabilit în România în urmă cu mai bine de un an, riscă cel puțin 20 de ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel