Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un lider politic din Bistrița a retras produsele austriece din magazinele proprii, în semn de protest
WhatsApp
Un lider politic local din Bistrița-Năsăud spune că a decis să retragă din magazinele pe care le deţine băuturi răcoritoare şi energizante produse în Austria.

Preşedintele filialei Bistriţa-Năsăud a AUR, Dragoş Hârjoabă, a decis să retragă din magazinele pe care le deţine băuturi răcoritoare şi energizante produse în Austria, în semn de protest faţă de opoziţia manifestată de această ţară în legătură cu intrarea României în Schengen.

Hârjoabă a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a golit "frigidere întregi" din cele cinci magazine, pentru a-şi arăta "dezamăgirea" faţă de reacţia Austriei.

"Să ştiţi că protestul acesta l-aş fi făcut indiferent dacă eram aici (în AUR - n.r.) sau nu eram aici şi vă spun şi de ce: pentru că prima oară când am ieşit în afară, în 2006, la trecerea dintre Ungaria şi Austria, era frig, era 18-19 ianuarie, m-au pus să îmi scot tot din maşină austriecii şi am stat la băncuţele acelea renumite o oră şi ceva în frig, aşteptând să vină cineva să îmi răscolească în bătaie de joc printre bagaje. (...) Protestul este forma mea de a-mi manifesta dezamăgirea faţă de reacţia Austriei, dar nu ştiu dacă este neapărat reacţia Austriei, s-ar putea să fi fost rândul ei: anul trecut ne-am opus noi, anul acesta te opui tu", a afirmat liderul judeţean al AUR, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă protestul său a avut ecou şi în rândul altor proprietari de magazine, Dragoş Hârjoabă a spus că, deşi a luat legătura cu unii dintre aceştia, nu a văzut reacţii similare.

"Mi-aş fi dorit să se alăture, eu am transmis mesaje către cei din Bistriţa cu care sunt în contact, care au şi ei magazine, au zis că vor lua în calcul, dar nu am văzut nimic. Dar eu vă spun: singur este foarte greu să schimbi ceva, dar în acelaşi timp tragi un semnal de alarmă şi e foarte bine. Şi chiar dacă nu trag un semnal de alarmă, eu, Dragoş, român, mă simt cu sufletul împăcat că măcar atât am putut să fac împotriva lor", a explicat Hârjoabă.

Filiala judeţeană AUR Bistriţa-Năsăud a organizat, miercuri, prima sa conferinţă de presă, ocazie cu care liderul organizaţiei a menţionat că până la această dată au fost constituite 22 de filiale locale, din totalul de 62 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT), şi că vor fi organizate alegeri interne abia când vor fi formate filiale în peste 60% din UAT-uri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel