Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un grup de germani, atacaţi în Delta Dunării de un teribilist: "Era să ne zboare"
WhatsApp
Un grup de ornitologi din Germania, aflaţi într-o excursie în Deltă, a fost agresat, vineri seara, de un grup de persoane care se plimbau cu o barcă rapidă, iar ghidul ornitologilor, Daniel Petrescu, a fost rănit, după ce un bărbat din judeţul Argeş a aruncat cu un pahar de sticlă în grupul de turişti din străinătate.

Daniel Petrescu, unul din turoperatorii Deltei care promovează turismul lent, a povestit incidentul pe pagina sa de pe un site de socializare şi susţine că a sesizat autorităţile.

"Ieri (vineri, n.red.) spre seară, ieşim la o plimbare cu şalupa spre lacul Trei Iezere, cu un grup de ornitologi din Germania. Aproape de intrarea în lac apare o barcă rapidă condusă aparent de nişte 'băieţaşi' turmentaţi care accelerează şi trec pe lângă noi în trombă, provocând un val de un metru ce aproape ne-a zburat de pe scaune. Am făcut semn să oprească, dar nici vorbă, conducătorul a întors barca şi a revenit în trombă, înjurând şi tachinându-ne iar", a scris Daniel Petrescu pe pagina personală de pe un site de socializare.

Citeşte şi: UK. Delta Dunării, PROMOVATĂ la Londra. "Străinii sunt extrem de încântați"

El a afirmat că incidente similare s-au mai petrecut în anii trecuţi. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ), agresorul este un bărbat de 43 de ani, din judeţul Argeş. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se continuă cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe

Problema ambarcaţiunilor de mare viteză din Deltă şi a comportamentului necivilizat al proprietarilor acestora faţă de cei care circulă cu bărci cu viteze reduse a fost şi în anii trecuţi în atenţia autorităţilor, în urma unor sesizări primite din partea unor turişti, însă situaţia făcută publică sâmbătă este prima în care o persoană este şi rănită. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel