Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un fotograf a supraviețuit, după ce a fost "înghițit" de o balenă. „Primul meu gând a fost că se va scufunda cu mine”
WhatsApp
Un bărbat care a fost înghițit cu totul de o balenă nici măcar nu și-a dat seama că este mâncat până când totul s-a întunecat în jurul său. „Primul meu gând a fost că se va scufunda cu mine”.
Foto: Unsplash

Fotograful Rainer Schimpf se afla în apă în largul coastei sud-africane pentru a filma cum locuitorii coastei adună bancuri de sardine pentru a le putea mânca mai ușor.

Făcând snorkeling în largul portului Port Elizabeth, Schimpf a sfârșit prin a fi înghițit de o balenă Bryde în timp ce încerca să filmeze în toată splendoarea cursă de sardine.

 

Bărbatul a povestit cum e să fii mâncat de o balenă

 

Din fericire, a supraviețuit fără nici măcar o zgârietură, dar dacă balena ar fi decis să se scufunde în timp ce el era încă blocat în gura ei, cel mai probabil ar fi murit.

Balena l-a scuipat în cele din urmă în siguranță, în loc să-l tragă în jos spre un mormânt acvatic.

Schimpf a dezvăluit că procesul de a fi mâncat de balenă s-a terminat înainte de a-și da seama, deoarece a declarat pentru Today că acest lucru nu l-a descurajat deloc să se întoarcă în apă.

El a spus: "A durat mai puțin de două secunde. În acele două secunde, primul lucru de care mi-am dat seama a fost că ceva m-a apucat. Am simțit presiunea și am știut imediat că era o balenă.

Al doilea gând pe care l-am avut a fost că, evident, nu mă poate înghiți, pentru că gâtul balenei nu este suficient de mare pentru a înghiți un om. Următorul meu gând a fost că cel mai probabil se va scufunda cu mine."

Mi-am ținut respirația și am fost pregătit, era singurul lucru pe care puteam să-l fac. Nu te poți lupta cu un animal de 15 tone, mă țineam bine și mă întăream, mă linișteam să nu mă panichez. A funcționat, m-a scuipat".

 

Concluzia: "Mult mai bine așa decât un rechin"

 

Când Rainer a ajuns acasă, a descoperit că neplăcerea moderată de a fi mâncat de viu nu i-a lăsat nici măcar un semn pe corp sub forma unei vânătăi sau a unei zgârieturi.

De asemenea, el a explicat că s-a bucurat că o balenă a fost animalul care l-a mâncat potențial, deoarece este "mult mai bine așa decât un rechin".

Schimpf a declarat pentru Sky News că era atât de ocupat să se uite după rechini care ar fi putut decide să muște din el, când 'dintr-o dată s-a întunecat', iar atunci și-a dat seama că o balenă l-a mâncat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel