Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un fost fotbalist român de la Steaua și soția lui au "înnebunit" Liverpool-ul cu patiseria lor
WhatsApp
Liverpool-ul a fost cucerit de o patiserie românească, Lunko, care a devenit rapid una dintre cele mai apreciate locații din oraș.
Un fost fotbalist român de la Steaua și soția lui au "înnebunit" Liverpool-ul cu patiseria lor / Foto: Facebook

Proprietarii, Marius Dogaru și Adelina Blanaru, ambii originari din România, au reușit să creeze un adevărat fenomen cu produsele lor de patiserie, în special cu celebrul croissant cu fistic, pentru care oamenii sunt dispuși să aștepte la cozi chiar și o oră, în ploaie, conform Anunțul UK.

Lunko, situată în zona Aigburth, a devenit subiect de discuție pe rețelele sociale, unde numeroși utilizatori, majoritatea britanici, o descriu ca fiind „cea mai bună patiserie din Liverpool”. Această apreciere este susținută de recenziile entuziaste care elogiază atât calitatea produselor, cât și atmosfera primitoare a patiseriei.

 

Marius Dogaru este un fost fotbalist de la Steaua București

 

Originar din București, cariera lui Marius în fotbal a fost întreruptă brusc din cauza unei accidentări la genunchi, pe când avea în jur de 20 de ani. După ce și-a luat adio de la sportul care i-a fost pasiune, Marius s-a mutat la Paris, unde a lucrat într-o vestită patiserie franceză, acumulând cunoștințele și experiența necesară pentru a deveni un maestru al patiseriei.

În 2015, Marius s-a stabilit în Anglia și a început să lucreze în două patiserii din Liverpool. Pandemia de COVID-19 i-a adus însă o provocare neașteptată, când a pierdut unul dintre locurile de muncă. În loc să se descurajeze, Marius a văzut în această situație o oportunitate și a decis să își transforme pasiunea într-o afacere. Bucătăria casei sale din Kirkby a devenit un adevărat laborator, producând zilnic aproximativ 1.000 de croissante delicioase. Majoritatea acestora erau distribuite către magazine locale, iar restul erau vândute direct din garajul său, care devenise un veritabil magazin.

Cu un an în urmă, ghidați de ceea ce au văzut și învățat în Paris, Marius și Adelina au deschis prima lor patiserie în Liverpool. Lunko, cu designul său cochet și atmosfera primitoare, a reușit să cucerească inimile localnicilor. Croissantele, preparate după rețete autentice pariziene, au devenit rapid vedetele patiseriei, atrăgând clienți din toate colțurile orașului.

Astăzi, patiseria Lunko este atât de populară încât Marius și Adelina se pregătesc să deschidă a doua locație în Liverpool, continuând să aducă un strop de savoare pariziană pe străzile britanice. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel