Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un deputat AUR spune că partidul vinde locurile în Parlament cu 60 000 euro. A explicat cine și cum i-a cerut banii
WhatsApp
Ringo Dămureanu, deputat din partea AUR, spune că i s-a cerut suma de 60 000 de euro pentru a fi pus pe listele partidului la alegerile parlamentare. 
sursa foto: Inquam Photos / George Călin

"Ceea ce mulți dintre voi probabil ați auzit șușotindu-se eu va spun deschis: costul inițial este o casă de 60 000 euro. Am făcut socoteala la indemnizație: este aproximativ 2200 euro pe lună. Într-un mandat întreg tot câștigul, presupunând că nu plătești și cotizații la partid este de aproximativ 100 000 euro. Ca să dai 60 000 euro în avans și în patru ani să câștigi 40 000 euro, înseamnă undeva la 3000 de lună. Imaginați-vă dacă v-ați duce lună de lună la parlament, să faceți naveta, oboseala, stresul, riscul pentru 3000 lei. De-asta am întrebat de ce unii sunt în stare să arunce în joc orice sumă," a spus Ringo Rămureau.

Deputatul AUR spune cum s-ar fi strâns banii și menționează că liderii partidului le-ar fi promis că banii le vor fi dați înapoi. 

"Am fost abordați fiecare dintre noi de liderii partidului AUR, care ne-au spus foarte clar să donăm 20 000 de euro și să facem încă un contract pe 40 000 de euro pentru o înțelegere cu partidul care se angajează să ne dea banii în 2026, toamna sau primăvara, la sfântu' așteaptă. Ei bine, vreau să vă spun că cei care cunoașteți noua componență de la Dolj, știți foarte bine că acești oameni sunt exact cei care au fost dispuși să plătească aceste sume," a mai spus parlamentarul. 

Ringo Dămureanu: AUR m-a exclus complet 

"Actualul mandat parlamentar se va încheia în decembrie, mai sunt două luni până la încheierea lui. L-am executat cu brio. Am fost singurul parlamentar AUR ales în 2020, într-o perioadă în care marea majoritate a românilor nu auziseră de acest partid. Mi-am asumat să construiesc acest partid aici în Oltenia, pornind de la acele valori fundamentale pe care partidul le-a enunțat: familie, credință, națiune, libertate, în urma unei vizite a domnului George Simion la mine la birou. Vreau să vă spun că aceste valori mă reprezintă în continuare, nu voi abdica niciodată de la ele, pentru că m-au reprezentat și înainte de anul 2020, iar decizia partidului AUR de mă exclude complet pentru viitoarea sesiune parlamentară a fost o eroare foarte gravă din partea celor care au luat această decizie. Personal, o regret, dar încerc să o și înțeleg. Am văzut foarte mesaje și tocmai de aceea m-am gândit să vă zic franc în față, adevărul acestor lucruri. Nu am de ce să-mi fie rușine, nu am greșit cu nimic în fața cetățenilor pe care i-am reprezentat, nu am greșit cu nimic în fața colegilor mei și sunt cu fruntea sus. (...) Domnul George Simion a încercat să mă execute. Am deținut cele mai înalte funcții în statul român din partea AUR. În afară de mine doar doi mai sunt: unul la camera deputaților și unul la Senat," a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel