Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un cunoscut interlop român s-a predat autorităților din Italia: „Trebuie să înfrunt această situație într-o țara cu o Justiție corectă”
WhatsApp
Interlopul timișorean Alin Ciprian Huc a ales să se predea, ieri, autorităților italiene, pentru a fi judecat în Italia, nu în România. Huc, zis “Oiță”, a fost pentru o perioada cel mai căutat interlop din Timișoara.
polizia, masina politie italia

Bărbatul este acuzat că a comandat uciderea unui alt interlop, Jean Crihan, în Italia. Huc a fost arestat în Spania, în luna martie, dar a fost eliberat după 3 luni, după ce autoritățile judiciare din România nu a arătat interes pentru a-l aduce în țară.

Într-un interviu acordat pentru Observator,  Huc spune că a ales să se predea în Italia pentru a evita un proces în România. Huc afirmă că este nevinovat, dar nu are încredere că sistemul de justiție românesc l-ar fi putut ajută să demonstreze aceste lucru.

Alin Ciprian Huc, dialog cu corespondentul Observator:

Reporter: De ce ați decis să va predați?

Alin Ciprian Huc: Deoarece nu am încredere în justiția din România, în special în doamna procuroare care a anchetat acest caz. Aici s-a întâmplat fapta, în Italia, aici am domiciliul, dacă am greșit cu ceva prefer să plătesc aici. Nu am de ce să plătesc în România pentru că față de statul român nu am greșit cu nimic. Singură mea greșeală e că sunt născut în România, asta e singură mea greșeală.

Reporter: În presa din România au apărut articole conform cărora în România ați avut parte de un tratament preferențial. De ce ați ales Italia?

Alin Ciprian Huc: Sunt niște erori, niște discuții fără sens. Nu, n-am avut niciun tratament preferențial. Am fost în arest și mi s-a adus un televizor. Și vezi, Doamne, că am fost ajutat că mi s-a adus un televizor, dar toate persoanele din arest au televizoare. Și acolo unii polițiști “se mănâncă” între ei și au profitat de chestia asta, și-au reglat treburile între ei.

Reporter: De ce ați decis să va predați, astăzi?

Alin Ciprian Huc: „Fiindcă sunt nevinovat și trebuie să înfrunt această situație într-o țară cu o justiție corectă că să elucidez acest mister. Să se termine cu toate știrile pe surse, cu toate măgăriile și defăimarea mea. Dacă eram vinovat, eram în America de Sud, în Maroc, eram în Dubai, conform știrilor pe surse. Nu am de ce să stau ascuns atât timp cât, într-un fel sau altul, pot să elucidez această problema“, a declarat Huc pentru Observator.

Potrivit procurorilor DIICOT, Alin Ciprian Huc era liderul unui grup infracțional care acționa în Italia. La ordinul sau a fost pus la cale un plan de a-l asasina pe Jean Crihan, un alt interlop din Timișoara, pe motiv că acesta refuzase să investească un milion de euro într-o afacere de trafic de cocaină. ”În cadrul grupului infracțional organizat, alcătuit din patru inculpați care au acționat pe teritoriul Italiei, fiecare dintre membri au avut sarcini precise și au acționat în mod coordonat și premeditat în vederea suprimării vieții persoanei vătămate”, se arată în comunicatul DIICOT.

Asasinul plătit de Alin Ciprian Huc urmă să primească o mașină de lux după ce îl asasina pe Jean Crihan. Crihan a fost împușcat de patru ori în piept, dar a supraviețuit atacului. Nicolae Aivanoaei, asasinul tocmit de Huc, a fost arestat în 2021. După ce și-a revenit, Jean Crihan a colaborat cu poliția și a pus la dispoziția anchetatorilor datele de care dispunea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel