Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un belgian riscă să ajungă după gratii după ce a primit un ”cadou” generos din partea băncii
WhatsApp
Un belgian riscă să ajungă după gratii după ce a scos „din greșeală” 90.000 de euro dintr-un bancomat. 
Român impresionat până la lacrimi de o italiancă: femeia i-a înapoiat pensia pe care o uitase la bancomat / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Gent este acuzat că a furat 90.000 de euro dintr-un bancomat. Belgianul riscă să fie trimis în închisoare timp de 18 luni după ce bancomatul de unde a scos inițial niște bani, a dat o eroare. 

Din informațiile oferite de polițiști, se pare că bărbatul a profitat de o defecțiune a bancomatului pentru a retrage ”bani gratis”, de nu mai puțin de 46 de ori. Situația a luat o turnură neașteptată atunci când acesta a realizat că nu toate retragerile au fost înregistrate de sistem, adunând astfel suma de 90.000 de euro, fără să fie conștient de gravitatea situației.

Belgianul a cheltuit o parte din bani pe călătorii

 

În fața judecătorului, tânărul a încercat să-și justifice acțiunile, explicând că inițial a vrut să ajute un prieten cu finanțarea nunții.

 "Am mers să retrag bani pentru că un prieten m-a rugat să-l ajut cu niște bani pentru nunta lui. La acea vreme, nu știam că retragerea de numerar nu este înregistrată, nu îmi verific des contul.” 

Descoperirea erorii în sistem a avut loc abia după ce tânărul a făcut mai multe retrageri pentru a ajuta la finanțarea evenimentului, cheltuind ulterior o parte semnificativă din sumă în călătorii.

„Doar după ce am făcut alte retrageri pentru a-l ajuta, aproximativ 3.000 de euro, am observat eroarea în sistem", a explicat tânărul. 

Avocatul său a pledat pentru suspendarea detenției și serviciul social util (n.r implicarea în proiecte sociale, activități de voluntariat sau alte forme de serviciu comunitar care să aducă beneficii societății) , subliniind că acțiunile clientului său nu au fost motivate de intenția de a comite un furt sau un jaf bancar, ci mai degrabă de dorința de a-și sprijini prietenul în organizarea nunții.

Sentința finală este așteptată pe 11 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel