Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat a jefuit și incendiat casele unor români plecați la muncă în străinătate
WhatsApp
Casele mai multor români dintr-un sat din Galați, plecați să lucreze în străinătate, au fost incendiate de un bărbat. Acesta a intrat întâi și a furat ce i-a picat în mână, apoi le-a dat foc. 

Un bărbat dintr-un sat din nordul județului Galați a fost reținut de autorități în urma unei serii de incendii devastatoare, declanșate într-un interval scurt de timp. Potrivit informațiilor preliminare, individul în vârstă de 47 de ani, locuitor al satului Tălpigi din comuna Ghidigeni, ar fi provocat incendiile în locuințele unor persoane plecate la muncă în străinătate, încercând să-și șteargă urmele după ce a furat din imobile.

Ultimul atac al individului a avut loc în miezul nopții de luni spre marți, când a dat foc unei gospodării din satul Tălpigi. Alertată de flăcări, o vecină a sunat imediat la numărul de urgență 112, iar pompierii au intervenit prompt, evitând un dezastru mai mare. Polițiștii sosiți la fața locului au constatat că acest incident era doar unul dintr-o serie de atacuri similare comise în aceeași seară.

”Din primele verificări, s-a stabilit faptul că focul ar fi fost provocat cu intenție, de către un bărbat, de 47 de ani, din sat Tălpigi, comuna Ghidigeni, județul Galați, bănuit că anterior, în cursul aceleiași seri, ar fi pătruns în curtea respectivă, de unde ar fi sustras mai multe bunuri. Chiar în timpul intervenției, polițiștii au fost sesizați referitor la faptul că alte trei incendii ar fi izbucnit la imobile aflate în apropiere, care nu erau locuite, întrucât proprietarii sunt plecați din țară sau în alte localități. Pompierii au intervenit și aici, lichidând incendiile”, a precizat Felicia Tudoran, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, potrivit publicației locale Vremea Nouă.

Autoritățile au descoperit că individul incendia casele în care pătrunsese prin efracție, după ce fura obiectele de valoare găsite în interior. Cu toate acestea, serie de atacuri a fost oprită înainte de a produce pagube majore, individul fiind capturat și reținut de polițiștii de la Tecuci.

El este acum subiectul unei anchete pentru furt calificat, distrugere prin incendiere și violare de domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel