Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un băiat de 13 ani s-a stins din viață în urma unei provocări pe TikTok. Mesajul platformei după această dramă
WhatsApp
Un băiat de 13 ani s-a stins din viață după ce a încercat "provocarea Benadryl" de pe platforma de socializare TikTok. Medicii au încercat să îl salveze timp de o săptămână, însă nimic nu s-a mai putut face.
Un băiat de 13 ani s-a stins din viață în urma unei provocări pe TikTok. Mesajul platformei după această dramă / Foto: Unsplash

Minorul era născut în Ohio și ar fi văzut acest trend toxic pe TikTok. Provocarea de pe rețelele de socializare presupune ca utilizatorii TikTok să ia cantități mari dintr-un medicament pentru alergii, care se vinde fără prescripție medicală și care poate provoca halucinații.

Justin Stevens a vorbit despre această provocare într-o conversație cu ABC după ce fiul său Jacob a luat parte la acest trend, ceea ce a făcut ca adolescentul să înceapă să aibă convulsii și să fie spitalizat și conectat la un ventilator timp de șase zile înainte de a muri miercuri.

 

Cantitatea mare de pastile i-a adus sfârșitul copilului



"Când a făcut-o, totul a venit deodată și a fost prea mult pentru corpul său", a explicat Stevens pentru postul de televiziune, împărtășind că provocarea a constat în a lua între 12 și 14 pastile de medicament împotriva alergiilor.

"Ne-au spus că putem să-l ținem pe ventilator că poate sta întins acolo, dar nu va mai deschide niciodată ochii, nu va mai respira, nu va mai zâmbi, nu va mai merge sau vorbi", a adăugat el.

În necrologul său, Jacob este amintit ca fiind o persoană căreia "îi plăcea să asculte muzică, să joace fotbal și să iasă cu prietenii". Un GoFundMe inițiat de mătușa adolescentului, Ashley Dean, a declarat: "Nicio mamă nu ar trebui să fie nevoită să își ia rămas bun de la copilul lor".

 

Platforma TikTok transmite profunde condoleanțe către familie



Într-o declarație pentru People după moartea lui Jacob, un purtător de cuvânt al TikTok a exprimat că "cele mai profunde condoleanțe ale platformei se îndreaptă către familie".

"La TikTok, interzicem și eliminăm cu strictețe conținutul care promovează un comportament periculos, având ca prioritate siguranța comunității noastre. Nu am văzut niciodată acest tip de conținut să fie la modă pe platforma noastră și am blocat căutările timp de ani de zile pentru a ajuta la descurajarea comportamentului de copiere", a adăugat declarația.

"Echipa noastră formată din 40.000 de profesioniști în domeniul siguranței lucrează pentru a elimina încălcările Regulilor noastre comunitare și încurajăm comunitatea noastră să raporteze orice conținut sau conturi care îi îngrijorează."

 

Food and Drug Administration a avertizat cu privire la această tendință

"Suntem conștienți de știrile despre adolescenți care au ajuns în camerele de urgență sau au murit după ce au participat la "Benadryl Challenge", încurajată în videoclipuri postate pe aplicația de socializare TikTok", se arată într-un comunicat de presă al FDA. "Investigăm aceste rapoarte și efectuăm o analiză pentru a determina dacă au fost raportate cazuri suplimentare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel