Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un autobuz școlar a intrat frontal într-un autocar BusItalia. Șoferul decedat abia lăsase elevii la școală
WhatsApp
O coliziune frontală între un autobuz școlar și un autocar BusItalia a avut loc miercuri dimineață. Șoferul autobuzului a murit pe loc.
Italia. Un autobuz școlar a intrat frontal într-un autocar BusItalia. Șoferul decedat abia lăsase elevii la școală / Foto: Captură video youtube

O tragedie uriașă a fost la un pas să se producă astăzi, 25 ianuarie, în Cittadella. O coliziune frontală între un autobuz școlar și un autobuz BusItalia a avut loc miercuri dimineață, cu puțin timp înainte de ora 8.00, în Cittadella, pe Via Ca' Moro di Pozzetto, la granița cu Belvedere di Tezze sul Brenta, de-a lungul Valsugana.

Vehiculul care transporta de obicei copii, dar care circula gol, ar fi intrat pe banda opusă și s-a ciocnit cu un autobuz, în care se aflau, pe lângă șofer, și doi pasageri.

 

Șoferul a făcut accident din cauza unei probleme de sănătate

 

Până cu câteva momente înainte să înceapă munca, victima nu prezentase niciun fel de problemă, părea o dimineață de lucru ca oricare alta. Apoi, ceva a mers prost, iar bărbatul s-a prăbușit pe volan ajungând pe banda opusă. Imediat după impact, s-a înțeles perfect că nu fusese vorba de o neglijență sau de o depășire riscantă, ci de ceva mult mai grav.

Pe lângă poliție, au sosit în via Ca' Moro și asistenții medicali de la Suem 118. Pentru șoferul microbuzului școlar, în ciuda încercărilor disperate de a-l resuscita, medicii nu au mai putut face nimic. Cei prezenți au fost șocați de ceea ce s-ar fi putut întâmpla.

Decedatul era Biagio Mugione, în vârstă de 63 de ani, proprietarul companiei napoletane care câștigase contractul pentru transportul elevilor din Cittadella și care lucra în oraș de patru ani. 

 

Ar fi putut fi un masacru, dacă erau și copiii în autobuz

 

Din ceea ce au reconstituit agenții poliției locale, Biagio Mugione tocmai lăsase toți elevii la școală. În momentul accidentului, nu avea pasageri la bord. Dacă accidentul s-ar fi produs cu câteva minute mai devreme, acesta ar fi devenit considerabil mai complicat.

Biagio Mugione era un șofer responsabil, iar problema de sănătate care i-a adus sfârșitul este o tragedie pentru toată lumea. Se știa că victima era cazată la un hotel din Tezze sul Brenta (Vicenza) și, când școala era închisă pentru vacanță, mergea la familia sa din Napoli.

De asemenea, a fost rănit ușor și șoferul autocarului, un bărbat în vârstă de 50 de ani, care a fost transportat la urgență. El a povestit că a încercat să claxoneze și să acționeze luminile de întâlnire, dar nu a reușit să-i atragă atenția lui Mugione. 

Traficul în zonă a rămas paralizat până la ora 10.00, conform presei străine.

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel